Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Lahdessa liikennöinnin aloittavan Robottibussin kyytiin pääsee perjantaina

Kaupunkilaiset voivat tutustua robottibussiin Kauppatorilla jo torstaina 7.9.2023, kun bussin esittelytilaisuus järjestetään Marolankadun tilausajopysäkillä kello 16­–18.

Esittelytilaisuudessa bussi pysyy vielä paikallaan, mutta liikennöinti alkaa heti seuraavana päivänä reitillä Laaksokatu – Vapaudenkatu – Kauppakatu – Hämeenkatu – Rauhankatu – Kirkkokatu – Kauppakatu – Vapaudenkatu – Laaksokatu.

Alku- ja päätepysäkki sijaitsevat Wanhalla Herralla. Muut pysäkit ovat Kaupunginkirjasto, Kauppakatu, Kaupunginsairaala, Hämeenkatu, Rauhankatu, Ristinkirkko ja Kirkkokatu.

Autonomisesti liikkuvan bussin kyytiin mahtuu kerralla 6 matkustajaa ja mukana kulkee myös turvakuljettaja. Matkustajat voivat kokeilla robottibussia kuuden kuukauden ajan.

Aikataulut löytyvät LSL:n reittioppaasta

Robottibussi liikennöi arkisin maanantaista perjantaihin. Vuorot lähtevät Laaksokadun Wanha Herra -pysäkiltä tasatunnein kello 8, 9, 10 ja 11 sekä kello 14, 15, 16 ja 17. Aamu- ja iltapäivän ajojen välissä bussilla on lataustauko kello 12–14.

Aikataulu ja reitti löytyvät LSL:n digitaalisesta reittioppaasta perjantaista 8.9. alkaen, kun Linja, pysäkki tai asema -kenttään näppäilee linjanumeron 301. Aikataulut voivat muuttua robottibussikokeilun aikana, joten ajantasainen tieto kannattaa tarkistaa reittioppaasta.

Autoilijoiden kannattaa pitää maksimissaan 20 kilometriä tunnissa liikkuvaan robottibussiin reilu turvaväli. Robottibussi pysähtyy esteen havaitessaan nopeasti.

Lahti yksi yli 20 hankekaupungista

Lahden robottibussipilotti on osa Euroopan Unionin Horizon 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta rahoitettua SHOW-hanketta. Hankkeessa 70 yhteistyökumppania 13 EU-maasta edistävät jaetun, verkostoituneen ja sähköistetyn automaation käyttöönottoa kaupunkiliikenteessä.   

“Hanke mahdollistaa uudenlaisen liikkumispalvelun kokeilemisen kaupunkiympäristössä. Samalla saadaan arvokasta kokemusta autonomisen liikenteen mahdollisuuksista eri tarpeisiin ja käyttäjäryhmille”, joukkoliikennepäällikkö Rauno Särkkäaho sanoo.

Hankepilotissa on mukana yli 20 kaupunkia. Palvelun operoinnista vastaa Remoted Oy.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi