Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Lapin ensimmäinen vetytankkausasema Tornioon

Vireon Hydrogen ja Business Tornio ovat solmineet aiesopimuksen Lapin ensimmäisen vetytankkausaseman rakentamisesta. Torniossa toimiva kehitysyhtiö Business Tornio Oy ja Vireon Hydrogen Oy ovat päättäneet yhdessä edistää vetytankkausaseman toteuttamista Tornioon.

Havainnekuva Arctio Truck Stop -alueen tankkausasemasta

Tankkausasema tulee toteutuessaan olemaan Lapin ensimmäinen vetytankkausasema ja sijoittautumaan Arctio Truck Stop -alueelle, joka sijaitsee TEN-T-verkon välittömässä läheisyydessä. Alue on kooltaan neljä hehtaaria ja sijaitsee logistisesti keskeisellä paikalla Tornion Torpissa. Vireon Hydrogen on tehnyt suunnitteluvarauksen asemaa varten. Aseman on suunniteltu olevan toimintavalmiudessa vuoden 2026 alkupuolella, ja palvelevan pääasiassa raskasta kalustoa.

Vireon Hydrogenille aiesopimus on erittäin hyvä jatko Suomen suunnitelmissa ja Pohjoismaisen verkoston yhdistämisessä.

-Tornion sijainti tarjoaa erinomaiset logistiset edellytykset ja sopii täydellisesti suunnitelmiimme. Tavoitteenamme on rakentaa vedyntankkausasemaverkosto Pohjoismaihin. Tornio on tärkeä osa laajempaa hankettamme, jonka puitteissa suunnittelemme rakentavamme yhteensä seitsemän tankkausasemaa: kolme Tanskaan ja neljä Suomeen. Haluamme myös tukea Business Torniota alueellisen vetyklusterin kehittämiseksi, kertoo Vireon Hydrogenin Suomen toimintojen projektinjohtaja Petri Luoma.

-Business Tornion strategisena tavoitteena on saada aikaan konkreettisia toimenpiteitä ja investointeja, jotka kehittävät alueen elinvoimaa ja yrityksiä. Suunniteltu vetytankkausasema edistää meidän alueemme palvelumahdollisuuksia, ja samalla auttavat erityisesti kuljetusalan toimijoita, mutta esimerkiksi teollisuuden toimijoita pienentämään päästöjään. Nyt tehty sopimus on hyvä alku Arctio Truck Stop -alueen kehittymiselle ja jatkamme proaktiivista työskentelyä sopivien yhteistyötahojen löytämiseksi, jotta kuljettajalle ja kalustolle voidaan tarjota ensiluokkaista palvelua yhdellä pysähdyksellä, Business Tornion toimitusjohtaja Marko Alamartimo selventää.

Vireon Hydrogen on Pohjoismaiden johtava raskaan kaluston vetytankkausasemia kehittävä yritys ja osa Norwegian Hydrogen -konsernia. Yrityksellä on Suomessa useita asemahankkeita, tonttivarauksia on Sodankylästä Etelä-Suomeen välillä.

Business Tornio Oy on Tornion kaupungin ja paikallisten yritysten omistama elinkeinoyhtiö, jonka tehtävänä on elinkeinoelämän kehittäminen ja monipuolistaminen, työllisyyden edistäminen sekä matkailun kehittämispalvelut. Toiminnan pääpaino on eri kehitysvaiheissa oleville yrityksille tarjottavat yrityskehityspalvelut. Lisäksi Business Tornio Oy osallistuu aktiivisesti yritysten ja toimintaympäristön kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi