Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

MAN-kuorma-autojen automatisoidusta maksamisesta tulee yhä monipuolisempaa

MAN SimplePay on digitaalinen maksujärjestelmä, jota MAN Truck & Bus:n kuorma-autot voivat käyttää polttoaineen maksamiseen huolto-asemilla vuodesta 2023 alkaen. Tulevaisuudessa myös MAN TGE -pakettiautosta tulee digitaalinen lompakko, jolla voi hoitaa polttoaineen maksun, tullimaksut ja muut maksut, jotka liittyvät ajoneuvon käyttöön.

MAN SimplePay ja LOGPAY yhteistyö: (vasemmalta) Jens Thorwarth, LOGPAY-konserni ja Torsten Breitbach, MAN Truck & Bus

Tätä tarkoitusta varten MAN on aloittanut hiljattain yhteistyön LOGPAY:n, digitaalisten maksujärjestelmäpalvelujen asiantuntijan, kanssa. Yhteistyö mahdollistaa jo nyt maksamisen MAN-kortilla niin huoltoasemilla kuin MAN-huoltoverkostossakin ympäri Euroopan.

”MAN SimplePay on jälleen uusi tapa ottaa askel kohti älykkäitä ja vastuullisia kuljetusratkaisuja. Ajoneuvon kautta tapahtuva digitaalinen maksaminen ei ainoastaan luo maksimaalista läpinäkyvyyttä ja helpota maksutapahtumia. Tulevaisuudessa se on tärkeä ominaisuus autonomista ajamista tai julkisen latausjärjestelmän käyttöä ajatellen. LOGPAY on meille vahva kumppani tällä saralla”, sanoo MAN Truck & Busin myynnin kehityksestä ja toiminnoista vastaava johtaja Torsten Breitbach.

Digitaalinen palvelu esiteltiin IAA Transportation 2022 -näyttelyssä. Kuorma-auto maksaa automaattisesti itse tankkauksen huoltoasemalla, eikä kuljettajan tarvitse enää jonottaa tiskillä ja hallinnosta vastaavat saavat järjestelmästä digitaaliset kuitit reaaliajassa.

Jopa tullimaksut, huolimatta kaikista Euroopassa käytettävistä erilaisista laskutusjärjestelmistä, tulevat nyt yksinkertaisemmaksi, kun maksut voidaan käsitellä digitaalisesti MAN SimplePay -palvelun kautta, huolimatta siitä missä päin kuorma-auto ajaa.

Teknisesti MAN SimplePay käyttää MOBILE FUELING -käyttöliittymää ja LOGPAY:n jo olemassa olevaa digitaalista maksujärjestelmää, joka sijaitsee jaetussa pilvipalvelussa ja joka automaattisesti tarjoaa sovelluksen kuljettajan käyttöön ajoneuvon omaan infotainment-järjestelmään. Yhteys pilvipalveluun toteutetaan asentamalla RIO Box jokaiseen MANin kuorma-autoon vakiovarusteena. Todellinen maksuprosessi tankatessa kuorma-autoa tai pakettiautoa toteutetaan LOGPAY:n virtuaalisella tankkauskortilla, kun taas tullimaksut hoidetaan autoihin valmiiksi tätä tarkoitusta varten asennetulla laitteella.

MAN SimplePay -maksujärjestelmän lanseeraus MANin kuorma-autoihin ja pakettiautoihin tapahtuu asteittain vuoden 2023 aikana. Tarjontaa on tarkoitus laajentaa edelleen erilaisiin sovelluksiin, jotta autolla maksamisesta tulee kattava digitaalinen ekosysteemi. ”MANin kanssa tekemän yhteistyömme kautta tuomme digitaalisen maksamisen ensimmäistä kertaa saataville myös kuorma-autoihin. Polttoaineen maksuprosessi, joka on tänä päivänä mahdollista jo Charge&Fuel-sovelluksen kautta, tulee nyt mahdolliseksi suoraan MANin kuorma-autosta”, sanoo LOGPAY-konsernin toimitusjohtaja Jens Thorwarth.

MAN SimplePay on jo solminut sopimukset ensimmäisistä huoltoasemilla ajoneuvoista suoraan tapahtuvista digitaalisista maksamisen pilottitoiminnoista yhteistyökumppani BP:n kanssa. Ensimmäiset kuorma-autot voivat kohta käyttää uutta palvelua BP:n asemilla Englannin markkina-alueella. Pilottiprojekti laajenee vuoden 2023 alussa myös Saksaan. MAN SimplePay -palveluvalikoima tulee kokonaisuudessaan saataville syksyllä 2023.   

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi