Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Maxpo 2023 -messuilla entistä enemmän sähkökoneita

Maxpo 2023 Maarakennuskonemessut järjestetään 31.8. – 2.9.2023 Hyvinkään lentokentällä. Maxpo esittelee laajasti maarakennus-, ympäristöhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita kaikissa kokoluokissa. Missään muussa tapahtumassa Suomessa ei pääse tutustumaan näin laajaan kattaukseen. Tänä vuonna sisäänpääsy Maxpo-messuille on veloitukseton alan ammattilaisille ja myös alasta kiinnostuneille.

Maxpo-messut 2022. Kuva: Vesa Koivunen

Tapahtumaan osallistuu 240 yritystä. Messualueella kiertää tapahtuman aikana messujen isäntänä toimiva Pekka Kaidesoja, joka haastattelee osastohenkikökuntaa uutuuksista. Messualueella pääsee koeajamaan Polaris- ja Segway-merkkisiä mönkijöitä ja tutustumaan veteraanikonenäyttelyyn. Tuttuun tapaan lentokentältä pääsee myös helikopteriajelulle. Opiskelijoille ja maarakennuskonealasta kiinnostuneille tarjolla on oma ohjelmakokonaisuus avajaispäivänä. Maxpoon kannattaa lähteä myös siksi, että sillä on esillä nyt entistä enemmän sähköllä toimivia koneita ja toisaalta Lemmenjoelta poishaettu kaivukonevanhus Åkerman. Operaatio Lemmenjoen Åkermanista on messuilla ITR Finlandin osastolla kertomassa torstaina ja perjantaina rallista tuttu Henri Haapamäki.

Maxpo-messujen suurimmat yli 1000 neliön osastot on varattuna Realmacinerylle, Volvo Constraction Equipment Finlandille, Sandvik Mining and Constraction Finlandille ja Tracwestille. Mukana ovat isosti myös AGCO Suomi, Avant Tecno, Kivisampo, Lännen Tractors, MN-Lifttek, J-Trading ja Talhu sekä Autotuojat ja -teollisuus yhteisosastollaan.

Maxpo-messuilla Volvo Constraction Equipment Finland esittelee laajasti sähkökalustoaan. Esillä on uutuutena muun muassa 23 tonninen täyssähköinen kaivukone ja sen latausasema. Kyseinen kone on ensivierailulla Suomessa. Messuilla esitellään Realmachineryn osastolla uutuutena täyssähköinen Ammann jyrä ja sähköiset tärylätkät. Tracwest esittelee sähköllä toimivan CASE-miniskaivukoneen. Maxpossa nähdään myös Tana rentalin 440ET mobiili sähkörepijä sekä Marakonin osastolla Lekatech-sähkövasara. Sähköpisteitä esittelee messuilla YES-EU.

Se on ala – liikkuvat koneet rakentavat kestävää tulevaisuutta ja tarjoavat kiinnostavia työpaikkoja

Liikkuvien työkoneiden ala palvelee laajasti koko rakennetun ympäristön toimialaa. Koneilla rakennetaan kestävää tulevaisuutta ja vaikutetaan vahvasti ympäristöön. Esimerkiksi konevaltainen infra-ala tarjoaa työtä kiinnostavassa ympäristössä isojen liikkuvien koneiden parissa. Työ on merkityksellistä, sillä sen kautta mahdollistetaan muun muassa ihmisten sujuva ja turvallinen arki. Töitä pääsee tekemään ripeään tahtiin ja tehdyn työn jälki näkyy nopeasti.

Ala hyödyntää korkeaa teknologiaa ja ympäristöarvot huomioidaan tarkasti. Liikkuvilla koneilla rakennetaan tulevaisuuden yhteiskuntaa ja ala tarjoaa kiinnostavia työtehtäviä niin tutkimuksen, tuotekehityksen, suunnittelun, projektijohdon, koneoperoinnin, huollon kuin myynnin parissa. Liikkuvien työkoneiden alalla työllistytään hyvin ja kestävä tulevaisuus rakennetaan tiedolla, taidolla ja teknologialla.

Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry tuo esille tänä vuonna Se on ala -kampanjallaan liikkuvien työkoneiden alan monipuolisia mahdollisuuksia. Tavoitteena on tarjota tietoa alan vaihtamista tai opiskelua harkitseville. Kampanja on kohdennettu henkilöille, joiden kiinnostuksen kohteena ovat koneet, teknologia, logistiikka ja ympäristö.

Keimolasta monen mutkan kautta Hyvinkäälle – Maxpo 20. kertaa tänä vuonna

Rakennuskonealan näyttely-yhdistys perustettiin 1960-luvun lopussa ja ensimmäinen Maxpo järjestettiin 1970 Keimolan moottoriradalla, jossa tapahtuma oli myös vuosina 1972 ja 1974. Tilanpuutteen vuoksi tapahtuma siirrettiin Helsingin Messukeskukseen, jossa Maxpo järjestettiin vuosina 1980 ja 1984. Vuonna 1987 kokeiltiin KehäMAXPOa, jossa jokainen konekauppias piti näyttelyn omissa tiloissaan. Vuonna 1990 Maxpo oli Vermon raviradan pysäköintialueella ja  tämän jälkeen palattiin takaisin Helsingin Messukeskukseen vuosiksi 1996 ja 2000. Seuraavat kolme messua vuosina 2003, 2005 ja 2007 järjestettiin Sipoon materiaalinottoalueella Talmassa. Näiden tapahtumien jälkeen siirryttiin Hyvinkään lentokentälle, joka on osoittautunut paikkana erinomaiselta juuri Maxpon järjestämiseen. Sijainti ja liikenneyhteydet ovat erinomaiset. Hyvinkään lentokentällä Maxpo on järjestetty vuosina 2009, 2011, 2013, 2015, 2017, 2019, 2022 ja nyt vuonna 2023.

Maxpo-messut järjestää Helsingin Messukeskus Rakennuskonealan näyttely-yhdistyksen toimeksiannosta.

Kävijärekisteröinti maksuton  Maxpo-messuille nyt ensimmäistä kertaa

Maxpo on joka kerta odotettu tapahtuma, johon tullaan päivittämään tietoja, tutustumaan uusiin koneisiin ja lisälaitteisiin sekä verkostoitumaan.  Tapahtuma on tärkeä alalle ja tyytyväisyys sekä tapahtumaan osallistuneiden yritysten, että kävijöiden osalta oli korkealla, Syksyn 2023 Maxpo-messut on lähes loppuun varattu tapahtuma, joten tarjontaa on tälläkin kertaa paljon. 

Suomen suurin maarakennus- ja ympäristönhoitokoneiden erikoisnäyttely Maxpo järjestetään torstaista lauantaihin 31.8. – 2.9.2023 Hyvinkään lentokentällä.
Maxpossa esitellään maarakennus-, ympäristönhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita kaikissa kokoluokissa. Maxpo-messut järjestää Helsingin Messukeskus Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry:n toimeksiannosta nyt 20. kertaa.

Tapahtuma on avoinna torstaina ja perjantaina klo 9-17 ja lauantaina klo 9-16. Alan ammattilaiset voivat rekisteröityä kävijöiksi veloituksetta www.maxpo.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi