Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

PAU varoitti uudesta Postiin kohdistuvasta tukilakosta – Palta tuomitsee toimet täysin kohtuuttomina

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on jälleen ilmoittanut Postiin kohdistuvista työtaistelutoimista. PAUn tukilakko uhkaa pysäyttää rahdin käsittelyn 23:ssa Postin rahtiterminaalissa ajanjaksolla 1.3.–8.3.2023 vaikeuttaen tänä aikana rahtikuljetuksia. Lakon tarkoitukseksi PAU ilmoittaa Auto- ja Kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n 1.3.2023 alkavaksi ilmoitetun kuorma-autoalan lakon tukemisen.

Palvelualojen työnantajat Palta pitää PAUn toistuvia tukilakkoja kohtuuttomina ja vastuuttomina. Toteutuessaan lakon vaikutukset kohdistuisivat nytkin AKT:n työriidan ulkopuolisiin tahoihin.  

– Tällainen toistuva, ylimitoitettu tukilakkoilu on vastuutonta. Kuorma-autoalan työehtosopimusneuvotteluita käydään parhaillaan sovittelijan johdolla ja sinne tulisi nyt antaa työrauha. Paltan työmarkkinajohtaja Minna Ääri sanoo.   

– Olemme todella pettyneitä PAUn lakkotehtailuun. Vaikeuttamalla täysin sivullisten yritysten toimintaa ja tavallisten ihmisten arkea ei todellakaan rakenneta luottamusta työmarkkinajärjestelmään.  

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi