Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Rautatiealan lakko on päättynyt – junaliikenne käynnistyy 24.3.2023

Rautatiealan TES-neuvotteluissa on saavutettu sopimus ja junaliikenne käynnistyy aamuyöllä perjantaina 24.3.2023. VR:n kauko- ja lähiliikenne normalisoituvat noin vuorokauden kuluessa. RAU:n ja Paltan neuvotteluissa on sovittu, että veturinkuljettajat palaavat töihin perjantaina alkaviin työvuoroihin.

”Kiitämme neuvotteluosapuolia ja sovittelijaa. Hienoa, että sopu vihdoin syntyi ja asiakkaamme pääsevät matkustamaan junalla ja tavarat liikkuvat teollisuuden tarpeisiin ja tavaraliikenne pääsee jälleen liikkeelle”, kommentoi Laura Ansaharju. 

Lähiliikenteen ensimmäinen vuoro lähtee liikkeelle klo 04:04 ja kaukoliikenteen ensimmäinen vuoro klo 3:40. Liikenteen käynnistyessä on vielä odotettavissa mahdollisesti muutoksia, kuten korvaavia bussikuljetuksia sekä yksittäisiä peruutuksia lähipäivien aikana. Myös ravintolavaunut voivat olla osassa kaukojunista aluksi suljettuna tai tuotevalikoimassa voi olla puutteita. Pääosin tilanne kuitenkin palautuu normaaliksi noin vuorokauden kuluessa.

Tavaraliikenteessä on odotettavissa lakosta aiheutuneita poikkeuksia useamman päivän ajan. 

Oman junan tilanteen voi tarkistaa reaaliajassa osoitteesta www.vr.fi/junaliikenne-nyt. Tiedot päivittyvät päivän aikana. 

Ensimmäisenä liikenteeseen lähtevät kaukoliikenteen junavuorot:

IC62 Kajaanista Helsinkiin klo 3.40
IC40 Vaasasta Helsinkiin klo 4:44
S2 Joensuusta Helsinkiin klo 4:58
IC102 Imatralta Helsinkiin klo 05:02
S35 Helsingistä Ouluun klo 5:03

Ensimmäisenä liikenteeseen lähtevät lähiliikenteen junavuorot (VR:n ja HSL:n): 

K-juna Helsingistä Keravalle klo 04:04.
P-juna Helsingistä klo 4:18
I-juna Helsingistä klo 4:36
R-juna Riihimäelle klo 4:20
L-juna Helsingistä Kirkkonummelle klo 4:33

Palautamme kaikille asiakkaille lakon ajalle ostettujen matkalippujen hinnan automaattisesti

Palautamme kaikille asiakkaille lakon ajalle ostettujen matkalippujen hinnan automaattisesti noin viikon sisällä samalle maksutavalle, jolla lippu on maksettu (esim. pankkikortti, luottokortti, verkkopankki). Käsittelemme palautuksia päivä kerrallaan.

Jos emme pysty suoraan palauttamaan rahaa automaattisesti, olemme asiakkaisiin yhteydessä sähköpostitse. Jos olet ostanut lippusi R-kioskista tai asemien lippuautomaateista, meillä ei valitettavasti ole yhteys- tai maksutietojasi, emmekä silloin voi palauttaa rahaa automaattisesti. Silloin voit hakea junalipustasi korvausta meiltä täyttämällä lomakkeen osoitteessa www.vr.fi/hae-korvausta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi