Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Saab vastasi Naton tietopyyntöön GlobalEye-valvontalentokoneesta

Saab on vastannut Naton logistiikka- ja hankintaviraston (NSPA) tietopyyntöön (RFI) uuden sukupolven johtamis- ja valvontasuorituskyvystä. Saabin vastaus perustuu GlobalEye-johto- ja valvontalentokoneeseen.

GlobalEye Airborne Early Warning and Control System

Nato määrittää omia uuden sukupolven suorituskykyjä Liittouman tulevaisuuden valvonta ja johto -hankkeessa (Alliance Future Surveillance and Control – AFSC).

“Saab on kokenut ja luotettu osa Naton puolustusteollista perustaa ja olemme läsnä yli kahdessa kolmasosasta jäsenmaista. Ratkaisumme, GlobalEye mukaanluettuna, on kehitetty alusta alkaen Naton vaatimuksiin yhteensopiviksi. Olen luottavainen, että vahvistamme Natoa ja sen jäsenvaltioita toimittamalla tärkeitä suorituskykyjä”, sanoo Carl-Johan Bergholm, Saabin Surveillance-liiketoiminta-alueen johtaja.

GlobalEye on monitoiminen johto- ja valvontalentokoneratkaisu (AEW&C). Se on varustettu aktiivisilla ja passiivisilla sensoreilla, jotka tarjoavat kyvyn havaita, luokitella ja seurata kohteita ilmassa, merellä ja maassa, samanaikaisesti, erittäin pitkiltä etäisyyksiltä. Tarjoamalla ajankohtaista tietoa maa-, meri- ja ilmavoimien yksiköille, GlobalEye mahdollistaa merkittävästi paremman tilannekuvan ympäristön tapahtumista sekä kyvyn havaita ja varoittaa lähestyvistä uhkista hyvin aikaisessa vaiheessa. Sitä voidaan hyödyntää myös ei-sotilaallisissa tehtävissä, kuten pelastusoperaatioiden johtamisessa ja koordinoinnissa, esimerkiksi luonnonkatastrofien aikana tai suuronnettomuuksien sattuessa maassa ja merellä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi