Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Sähköajoneuvojen latausinfraa kehitetään Turussa kansainvälisin ottein

Turun kaupunki isännöi kansainvälisen USER-CHI -hankkeen tapaamisen 26-28.4.2023. Osana ohjelmaa Turku Energia esittelee Turun satamaan tulevat 10 sähköautojen latauspistettä ja Turun kaupunki esittelee lataussuunnitelman valmistelua eri kohderyhmien kanssa.

USER-CHI hanke on Euroopan komission Horisontti 2020 -ohjelman rahoittama hanke, jonka puitteissa Turku edistää eurooppalaista sähköistä liikkumista yhdessä Berlinin, Barcelonan, Budapestin ja Rooman kanssa. USER-CHI edistää kestävää sähköistä liikkumista latausinfrakokeilujen sekä suunnitelmallisen kehittämisen myötä.  

Turun tapaaminen tuo kaupunkiin kumppanikaupunkien kestävän liikkumisen edustajia tutustumaan Turun sähköisen liikkumisen kokeiluihin, joita ovat kevyiden sähköajoneuvojen latauspiste siirrettävän pyörätallin yhteydessä, Turku Energian satamaan sekä Turku Energian toimitilojen yhteyteen Teollisuuskadulle tulevat latauspisteet, VASO:n uuden Pääskyvuoren rakennuksen sähköajoneuvojen älykäs latauspiste sekä TVT:n kevyiden ajoneuvojen latauspiste Mäntymäessä. Näiden lisäksi VASO:n ja Turku Energian kohteissa pilotoidaan lataussovellusta, joka yhdistää latauspalveluja kansainvälisesti kaikissa eri kumppanikaupungeissa.

– Satamaan tulevat latauspisteet mahdollistavat autojen latauksen kaupungin ja vierailijoiden sähkö- ja hybridiautoille, kertoo Turku Energian palvelumyynnin päällikkö Veli Hartola. Julkisen sähkölataamisen kehittäminen on kasvavassa määrin meille tärkeää toimintaa, ja tämä hanke on mahdollistanut uuden oppimisen aiheen saralla ja tiedon vaihdon kansainvälisesti ja meillä Turussa, hän jatkaa.

Hankkeen kokeilut tuovat tärkeää tietoa sähköisen liikkumisen edellytyksistä eri olosuhteissa ja kattavat käyttäjätutkimukset auttavat kehittämään julkista latausta Turussa.

– USER-CHIn toimenpiteet ovat konkretisoineet monia kansainvälisen sähköisen liikkumisen haasteita aina laiteyhteensopivuudesta datan käsittelyyn, sanoo hankepäällikkö Stella Aaltonen. Liikenteen sähköistyminen on prioriteetti EU:n tasolla, ja haluamme nostaa Turun näkökantaa asiaan, myös kansainvälisesti.

Hankekumppanit ovat kiinnostuneita Turun toimenpiteistä sekä kaupungista yleensä. Tapaaminen Turussa mahdollistaa myös tulevien yhteistyökuvioiden kehittämisen.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi