Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Sarastia valitsi Plugitin latausratkaisujen toimittajaksi kuntasektorille

Plugit Finland valittiin latausratkaisujen toimittajaksi Sarastian toteuttamassa kilpailutuksessa. Puitejärjestelyssä on mukana yli 350 kuntaa, kaupunkia ja muuta julkisyhteisöä. Neljän vuoden sopimuskaudelle suunniteltujen hankintojen arvo on yhteensä lähes 5 miljoonaa euroa.

Plugitille kilpailutuksen parhaat pisteet laadussa ja hinnassa

Julkisen sektorin talous- ja henkilöstöhallinnon tukipalvelukumppani Sarastian toteuttamassa kilpailutuksessa etsittiin latausratkaisutoimittajia puitejärjestelyyn, jossa mukana olevat julkisyhteisöt voivat hankkia latausratkaisuja sekä näihin liittyviä urakointi- ja asennuspalveluita kilpailutuksessa valituilta toimittajilta suoraan ilman omia erillisiä kilpailutuskierroksia.

Plugit erottautui kilpailutuksessa parhaana niin laadun kuin kokonaiskustannustenkin mittareilla.

Laadun kriteereinä arvioitiin muun muassa huollon vasteaikaa ja taustajärjestelmän toimintavarmuutta. Kustannusten osalta kilpailutettiin laitehankinnat kertainvestointina tai palvelumallilla. Molemmissa hankintaluokissa Plugit osoittautui edullisimmaksi vaihtoehdoksi.

”Sähköajoneuvojen latausmahdollisuudelle on olemassa hyvin ajankohtainen tarve kunnissa ja kaupungeissa. Latauslaite itsessään ei tätä tarvetta ratkaise vaan tarvitaan myös asiantunteva kumppani, joka vastaa laitteiston toiminnasta ja tuottaa tarvittavat palvelut lataaville käyttäjille. Plugit on Suomessa alan merkittävin toimija ja tästä syystä pystymme tuottamaan samalla laadukkaan sekä kustannustehokkaan kokonaisratkaisun olipa sitten kyseessä kertainvestointi tai palveluhankinta ”, tiivistää Plugitin myyntijohtaja Topi Aaltonen.  

Vastuullisin valittiin

Plugit tunnetaan edelläkävijänä latausteknologiassa, asiakaslähtöisistä palveluratkaisuista ja koko arvoketjun kattavasta avaimet käteen -ratkaisusta, joka sisältää ratkaisusuunnittelun, latauslaitteet, asennukset sekä ylläpitopalvelun.

Kilpailutuksessa painotettiin myös vastuullisuutta etenkin ympäristöasioissa. Plugitilla on tehty pitkään töitä hiilijalanjäljen pienentämiseksi, ja yritys on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään 60 % vuoteen 2035 mennessä.

”Osallistumme ilmastonmuutoksen torjuntaan paitsi omalla toiminnallamme, mutta myös tukemalla asiakkaidemme ja heidän yhteistyökumppaneidensa siirtymää päästöttömään sähköiseen liikkumiseen ilman latausinfraan liittyviä elinkaarikustannusriskejä ja tarvittaessa myös ilman investointeja”, Aaltonen summaa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi