Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Syyskuussa esiteltävä Peugeot 3008 saa näyttävän uuden sukupolven i-Cockpit -ohjaamon

Uuden sukupolven Peugeot i-Cockpit pitää sisällään vaikuttavan 21-tuumaisen, teräväpiirtoisen ja kaarevan panoraamanäytön, joka kelluu kojelaudan yläpuolella. i-Cockpit pitää tietenkin kiinni jo ikoniseksi muodostuneesta kompaktista ohjauspyörästä sekä näppäristä i-Toggles-kytkimistä. Peugeot i-Cockpit ei ole vielä koskaan käynyt läpi näin isoa muutosta kuin nyt. Se on aivan uudella tasolla.

Uusi Peugeot i-Cockpit kuvastaa Peugeotin muutosta. Peugeot on korvaamassa myyntimenestyjä 3008:n uudella ja täyssähköisellä fastback-tyylisellä SUV:lla.

Uusi Peugeot 3008 vie muotoilullisen luovuuden, ajonautinnon ja sähköisen suorituskyvyn täysin uudelle tasolle, uusi Peugeot 3008 on ensimmäinen malli, johon tuodaan uusi panoraamatyylinen Peugeot i-Cockpit.

Uusi Peugeot 3008 paljastetaan syyskuussa 2023. Nyt uutuudesta esitellään sen ensimmäiset innovaatiot, kuten panoraamatyylinen i-Cockpit-ohjaamo, joka kuvastaa uuden 3008:n muutosta.

Tämä on Peugeot uuden brändi-ilmeen seuraava taso.

Peugeotin suunnittelutiimien tavoitteena on ollut keksiä peruselementit uudelleen, tämä tekee uudesta Peugeotin panoraamatyylisestä i-Cockpitista ainutlaatuisen ominaisuuden markkinoilla. Sen on tarkoitus tarjota kuljettajalle ja matkustajille entistäkin enemmän nautintoa, turvallisuutta, mukavuutta ja hyvinvointia.

Jo kymmenen vuoden ajan ja lähes 10 miljoonan myydyn kappaleen jälkeen i-Cockpit on jokaisen sukupolvensa yhteydessä pitänyt sisällään uusimmat teknologiset innovaatiot: näitä ovat mm. täysdigitaalinen mittaristo, langaton liitettävyys, 3D-efektit ja muokattavat i-Toggle-kuvakkeet.

Kaareva 21-tuumainen kelluva panoraamanäyttö yhdistää HUD-näytön sekä keskellä sijaitsevan kosketusnäytön

Peugeotin suunnittelutiimi päätti yhdistää kaksi kolmesta i-Cockpitin ydinelementistä: HUD-näytön ja ison keskinäytön, joka yltää kojetaulun vasemmasta reunasta aina auton keskikonsoliin saakka. Näyttö on kiinnitetty sen takana sijaitsevaan jalkaan, jota ei näe matkustamosta käsin ollenkaan. Näyttö näyttää todellakin siltä, että se kelluisi kojelaudan yläpuolella. Kellumisefektiä korostetaan entisestään näytön alapuolella sijaitsevilla LED-tunnelmavaloilla.

21-tuumaisen panoraamanäyttö on sijoitettu optimaalisinta ergonomiaa ajatellen ja on kaarevana hieman kallistettu kohti kuljettajaa ollen silti myös etumatkustajan helposti saavutettavissa. Tämä kookas ja laadukas diginäyttö yhdistää Peugeot i-Cockpitin kaksi ydintoimintoa:

– Panoraamanäytön vasemmassa reunassa ja ohjauspyörän yläpuolella näytetään kaikki oleellisin tieto ajamiseen liittyen: nopeus, tehomittari, ajoavustimet, energianvirtaus jne.

– Näytön oikeassa reunassa ja keskikonsolin yläpuolella sijaitseva kosketusnäyttöosio on käytettävissä niin kuljettajalle kuin etumatkustajalle. Siitä voidaan ohjata mm. ilmastointia, navigointia, media sekä liitettävyyspalveluita.

Uudistettu arkkitehtuuri ja ergonomia

Uusi Peugeot i-Cockpitissa hyödynnetään uudenlaista rakennetta, jossa kaareva 21-tuumainen näyttö sijaitsee korkealla kojelaudan yläpuolella ja on kiinnitetty niin, että näyttö kelluisi kuljettajan edessä. Tämä rakenne parantaa kosketusnäytön saavutettavuutta ja näytöllä olevan tiedon näkyvyyttä.

Keskikonsolissa sijaitsee i-Toggles-näyttö, jonka kosketuspainikkeet ovat muokattavissa jopa kymmenen eri toiminnon pikanäppäimiksi. Näitä voivat olla mm. suosikkiradiokanava, ilmastointi, ratinlämmitys tai näytön peilaus.

Keskikonsoli on ilmava ja minimalistinen. Tämän on tarkoitus lisätä ohjaamon säilytystilaa ja tarjota puhelimen langattoman latauksen. Lisätila keskikonsolissa on syntynyt siitä, että vaihteenvalitsin on siirretty ylös kojelautaan. Vaihteenvalitsin sijaitsee ohjauspyörän oikealla puolella, aivan käynnistyspainikkeen vieressä. Toteutus on ergonominen: auton käynnistys ja sammutus sekä ajosuunnan valitseminen onnistuu yhdellä kätevällä eleellä.

Uusi kompakti ohjauspyörä sekä kosketuspainikkeet

Kompakti ohjauspyörä on aina ollut yksi Peugeot i-Cockpitin peruselementeistä. Ohjauspyörä on edelleen kompakti, mutta sen design on entistäkin modernimpi. Ohjauspyörän keskiö on aiempaa pienempi ja ”eristetty” ohjauspyörän kehästä antaen kelluvan vaikutelman.

Ohjauspyörässä sijaitsevat painikkeet ovat nyt ”klikkauksen” sisältäviä kosketuspainikkeita: ne tunnistavat kuljettajan sormet mutta aktivoituvat vasta, kun niitä painetaan – tällä vältetään virhepainallukset. Uusi Peugeot i-Cockpit tuo myös kaksi uutta eleganttia painiketta ohjauspyörän takapuolelle.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi