Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Turussa ratkotaan sähköpotkulautojen ongelmia kesällä skuuttipartion voimin

Tänä kesänä Turun kaupunki on lisännyt entisestään yhteistyötä sähköpotkulautaoperaattorien kanssa. Uutuutena kaupungin kaduilla kiertelee skuuttipartio, joka havainnoi ja ratkaisee sähköpotkulautailun ongelmia ja tuottaa tietoa tulevien päätösten tueksi.

Jo toiminnan alkupäivinä skuuttipartio on kiinnittänyt huomiota siihen, että pysäköintipaikkojen tulee olla erottuvia ja juuri oikeissa paikoissa, jotta niitä käytetään tehokkaasti. Laudat jätetään herkästi sellaiseen paikkaan, jossa niitä on jo valmiiksi. Muiden pysäköintikäyttäytymiseen voi siis vaikuttaa pysäköimällä itse oikein ja näyttämällä näin esimerkkiä muille.

Kaduille on tuotu myös operaattorien kanssa yhteistyössä kiinteitä sähköpotkulautojen pysäköintitelineitä. Pysäköintitelineitä löytyy esimerkiksi Vänrikinkadulta, Kauppiaskadulta sekä Rehtorinpellonkadulta.

– Pysäköintitelineet on sijoitettu liikenteen solmupisteisiin tai muihin ongelmakohtiin, joissa on todettu olevan tarvetta pysäköinnin selkiyttämiseen, kertoo Turun kaupungin projektikoordinaattori Jere Sipponen.

Skuuttipartion työ jatkuu aina 14.8. saakka, jolloin käytäntöä arvioidaan ja mietitään tulevan vuoden kuviota partion suhteen.

Yhteistyöllä turvaa kaupungissa liikkuville

Turun kaupungin viime vuonna teettämässä yleisessä turvallisuuskyselyssä ilmeni, että suurimmaksi kaupunkilaisten turvallisuuteen liittyväksi ongelmaksi nousi 41,4 % prosentin osuudella sähköpotkulautailu. Skuutit ovat kaupungin alueella yksityisten yritysten operoimia, mutta kaupunki pyrkii operaattorien kanssa yhteistyössä luomaan turvallisen liikkumisen edellytykset kaikille kaupunkilaisille.

– Kaupungin ja operaattoreiden yhteistyöllä luodaan sujuvuutta kaikille kaupungissa liikkuville. Yhteiset pelisäännöt tuovat turvallisuutta ja asettavat raamit sähköpotkulautailulle, toteaa Sipponen.

Turun kaupunki ohjeistaa operaattoreita oikeista menettelytavoista ja säännöistä. Tavoitteena on, että kestävän kaupunkiliikkumisen uudet muodot olisivat toimivia ja turvallisia ja ne liittyisivät saumattomasti muiden kulkumuotojen joukkoon.

– Sähköpotkulaudalla liikkuvan on hyvä muistaa niin oma kuin muidenkin turvallisuus. On tärkeää sovittaa kulkunopeus muuhun liikennevirtaan, ennakoida ja pitää huolta omasta ajokunnosta sekä suojavarusteista. Kypärä on loistava henkivakuutus, muistuttaa Sipponen.

Tieliikennelaissa sähköpotkulaudat rinnastetaan polkupyöriin ja niitä koskevat samat liikennesäännöt ja ajoväylät.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi