Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uudet STIHL moottorisahat – kätevät akkukäyttöiset laitteet puutarhaan

STIHL lanseeraa keväällä 2023 uudet akkukäyttöiset MSA 60 C-B- ja MSA 70 C-B -moottorisahat, jotka on sopeutettu yksityisille kuluttajille. Kevyissä moottorisahoissa on ergonominen muotoilu sekä kaasuliipaisimen lukitsin takakahvassa, läpinäkyvä öljysäiliö ja teräketjun kiristys ilman työkaluja. Akkukäyttöisen moottorisahan käyttö parantaa ääni- ja ilmaympäristöä.

Uudet MSA 60 C-B – ja MSA 70 C-B -moottorisahat sopivat täydellisesti tavalliseen puutarhanhoitoon. Kuvassa MSA-70 -malli. Kuva: Stihl

STIHL lanseeraa uudet akkukäyttöiset MSA 60 C-B- ja MSA 70 C-B -moottorisahat juuri sopivasti kevätsesongin alkuun. Uudet moottorisahat tarjoavat puutarhanomistajalle joustavuutta puutarhanhoitoon, ja niitä voidaan käyttää muun muassa pienten puiden kaatoon ja karsimiseen sekä polttopuiden tekoon ja paksuoksaisten pensaiden kaatamiseen. Lisäksi akku voidaan siirtää helposti samaan akkujärjestelmään kuuluvaan toiseen laitteeseen puutarhanhoitotehtävän mukaan.

– Uudet MSA 60 C-B – ja MSA 70 C-B -moottorisahat sopivat täydellisesti tavalliseen puutarhanhoitoon. Kevyet ja helppokäyttöiset moottorisahat ovat myös hiljaisia, mikä on miellyttävää sekä käyttäjälle että ympäristölle, sanoo Mats Gustafsson, tuotepäällikkö, STIHL Norden.

Innovaatio vaivattomaan käyttöön

MSA 60 C-B- ja MSA 70 C-B -moottorisahojen optimaalinen tasapaino tekee laitteista ergonomisia ja työskentelystä miellyttävää.

Tehokkaamman MSA 70 C-B -mallin maksimiteho on 1,1 kW ja MSA 60 C-B -mallin 0,85 kW. Molemmissa moottorisahoissa on kaasuliipaisimen lukitsin ja portaaton nopeudensäätö tarkkaa työskentelyä varten. Läpinäkyvän öljysäiliön ansiosta käyttäjän on helppo nähdä, milloin tulee lisätä teräketjuöljyä. Hyvä nyrkkisääntö on tarkistaa öljytaso ja ketjun kireys akkua ladattaessa.

– Uusien akkukäyttöisten moottorisahojen teräketju on optimoitu moottorin tehon mukaan, ja sillä on alhaisempi takapotku ylimääräisten syvyydensäätöhampaiden ansiosta. Teräketju voidaan myös kiristää ilman työkaluja, sanoo Mats Gustafsson.

STIHL MSA 60 C-B- ja MSA 70 C-B -moottorisahat lanseerataan STIHL jälleenmyyjille keväällä 2023, ja ne voidaan ostaa settinä akun ja laturin kanssa tai sellaisenaan. Maksimaalisen suorituskyvyn ja käyttöajan saavuttamiseksi suositellaan AK 20- tai AK 30-akkua.

Tekniset tiedot: MSA 60 C-B | MSA 70 C-B

MoottoriHarjatonHarjaton
Akku36 V36 V
Ketjunopeus14 m/s14 m/s
Käyttöaika AK 20-/AK 30 -akulla40 min45 min
Paino (ilman akkua)2,5 kg2,5 kg
Maksimaalinen teho0,85 kW1,1 kW
Äänenpainetaso83 (dB(A))83 (dB(A))
Äänitehotaso94 dB(A)94 dB(A)
Tärinätaso vasen/oikea3,4 / 3,2 m/s24,3 / 4,8 m/s2
Terälevyn pituus30 cm30 cm

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi