Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Viking Linella yli sata teemaristeilyä vuonna 2024 – erikoislähdöille vetävät sekä viimeisimmät trendit että nostalgian kaipuu

Suomalaiset lähtevät risteilemään yhä useammin erityisen matkakohteen tai ohjelman vuoksi. Viking Linen laivoilla järjestetäänkin ensi vuonna ennätykselliset yli sata erikoisristeilyä, joiden teemat vaihtelevat samppanjasta stand upiin ja musiikin eri genreistä muotiin. Erityistä vetoa on nyt rennoilla ja maanläheisillä teemoilla, kuten käsitöillä ja puutarhanhoidolla.

M/S Viking Grace

Kun ensi toukokuussa Viking Gracella järjestettävä Kaija Koo -erikoisristeily tuli myyntiin, kaikki 2 000 lippua kävivät kaupaksi kahdessa tunnissa. Lähes yhtä nopea pitää olla, jos mielii mukaan Viking Linen ensi kesän erikoislähdöille Visbyhyn – kaikki viime kesän neljä lähtöä myytiin loppuun. 

Artistien ja harvinaisten määränpäiden lisäksi ihmisiä vetävät entistä useammin laivalle myös erilaiset teemat, jotka valtaavat koko laivan tai vaikkapa sen kokousosaston. Viking Line järjestääkin ensi vuonna yli sata erikoisristeilyjä, mikä on varustamon tähänastinen ennätys. Vieraita näille lähdöille odotetaan yhteensä jopa yli 60 000.

”Erikoisristeilyillämme on aina mahtava tunnelma, ja ne laajentavat ihmisten mielikuvaa laivaelämyksestä. Erikoisristeilylle ei tulla ensisijaisesti shoppailemaan tax-freessa tai ihailemaan saaristomaisemia, vaan nauttimaan yhteisen intohimon ympärille rakennetusta ohjelmasta ja tapaamaan samanhenkisiä ihmisiä. Meille erikoisristeilyt ovatkin toimiva tapa tavoittaa kohderyhmiä, joita perinteiset risteilytuotteet eivät kiinnosta”, Viking Linen teemaristeilyistä vastaava projektipäällikkö Jaakko Ahti kertoo.

Erikoisristeilyt elävät juuri nyt huippuaikaansa, mutta Viking Line on järjestänyt niitä jo 1990-luvulta alkaen. Vielä kymmenen vuotta sitten self help -tyyppiset hyvinvointiteemat olivat erikoisristeilyjen varmoja vetonauloja: painopiste oli silloin erityisesti fyysisessä hyvinvoinnissa ja siihen liittyvissä luennoissa. Pandemia-aika kuitenkin nosti esiin pehmeämmät teemat sekä käsinkosketeltavien elämysten kaipuun.

”Koronan myötä rennompi hyvinvointikäsitys alkoi vallata alaa. Tiukkuuden ja kurinalaisuuden sijaan ihmiset alkoivat etsiä asioita, jotka tekevät heille hyvää – puutarhahommat, kokkailu ja käsityöt ovat hyviä esimerkkejä sellaisista”, Jaakko Ahti sanoo.

”Matkasimme keväällä 150 intohimoisen käsityöihmisen kanssa Tallinnaan legendaariseen Karnaluksin käsityömyymälään ja syksyllä Tukholmaan käsityömessuille. Molemmat matkat täyttyivät parissa päivässä, samoin puutarharisteilymme Viroon. Yleensä ihmiset tulevat laivalta ostoskassien kera, tältä risteilyltä he kärräsivät marjapensaita ja kesäkukkia.”

Musiikkiteemojen ykkösiä tällä hetkellä ovat ysäri-dance ja rokki. Myös Suomi-hiphop ja -räp vahvistuvat, ja Suomen eturivin räppärit kokoontuvat tammikuussa jo toista kertaa Viking Gracen The Shipment -risteilylle. Toisaalta myös hyvin toisentyyppinen musiikki kiehtoo: Gabriellan Beatles-risteily kokosi yhteen kolmen sukupolven fanit – mukana oli myös nuoria, joiden isovanhemmat ovat joskus kuunnelleet Beatlesia. 

”Uskon, että tulevaisuudessa ikäryhmäajattelu katoaa kokonaan ja menemme yksinomaan teema edellä. Kuka tahansa kaksikymppisestä yhdeksänkymppiseen voi olla kiinnostunut hyvistä vuosikertaviineistä, puutarhamatkailusta tai metallimusiikista.”

Talven ja kevään 2024 erikoisristeilytärpit

Helsinki–Tukholma

  • Viiniristeily Helsingistä Tukholmaan 7.–9.12.2023
  • Rockabilly-risteily Helsingistä Tukholmaan 26.1.2024
  • BTS goes Stockholm! 60’s-musiikkia Helsingistä Tukholmaan 16.–18.3.2024

Helsinki–Tallinna

  • Retropenun pikkuysäri – parhaat ysärihitit Viking XPRS:n miniristeilyllä 18.11.2023
  • Eurovision Cruise -Miniristeily 9.12.2023
  • Suomenruotsalainen tanssiristeily Tallinnaan 13.12.

Turku–Tukholma

  • The Shipment – modernin räpin isoin risteily Viking Gracella 13.-14.1.2024
  • Flame Jazz Cruise 23 Viking Gracella 3.2.2024
  • Viskiristeily Turusta Viking Gracella 22.3.2024

Viking Linen erikois-, viihde- ja teemaristeilyt tulevat myyntiin noin kolme kuukautta ennen lähtöä. Lisätietoja risteilyistä: www.vikingline.fi/erikoisristeilyt.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi