Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Volvo pysyy ladattavien autojen ykkösenä Suomessa

Volvo saavutti alkuvuonna 8,7 prosentin osuuden uusien henkilöautojen kokonaismarkkinoista. Osuus kasvoi edellisvuodesta, jolloin se oli vastaavalla ajanjaksolla 7,5 prosenttia. Volvoja rekisteröitiin vuoden ensimmäisellä puoliskolla yhteensä 4 062 kappaletta, kun viime vuonna vastaava määrä oli 3 278 kappaletta.

Volvo EX30 exterior

Volvo jatkoi Suomen premium-henkilöautojen, ladattavien henkilöautojen, lataushybridien ja nelivetoisten henkilöautojen ylivoimaisena ykkösenä. Lataushybridien markkinajohtajana Volvon osuus niiden kokonaismarkkinasta on 23,6 prosenttia (2 082 autoa). Sähköautoissa Volvo on markkinakolmonen 9,5 prosentin osuudella (1 449 autoa).

Nelivetoisten henkilöautojen johtoasema saavutettiin 16,7 prosentin osuudella ja 2 666 auton rekisteröinnillä. Suosituimpana Volvo-mallina viime vuoden tavoin jatkoi XC60, jota rekisteröitiin alkuvuonna 1 353 kappaletta. Toiseksi eniten rekisteröitiin XC40-mallia, yhteensä 1 100 kappaletta. Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt kertoo sähköistämisen olevan hyvässä vauhdissa.

”Ladattavien autojen osuus kokonaisrekisteröinneistämme on nyt lähes 90 prosenttia ja sähköautojen osuus 36 prosenttia, joten lähestymme täysin sähköistä tavoitettamme ja lisäämme vauhtia juuri esitellyllä EX30-sähköautolla.”

Volvo EX30 -katumaasturi on myyntimenestys

Kesäkuussa maailmalle paljastettu EX30 on Volvon ensimmäinen kompakti katumaasturi, ja se laajentaa brändin sähköautotarjonnan neljään malliin. Turvallinen, huipputeknologinen ja skandinaavisesti muotoiltu EX30 vastaa sähköautojen kysyntään nopeasti kasvavassa segmentissä.

Uusi täyssähköinen Volvo EX30 on saavuttanut suuren suosion heti esittelynsä jälkeen. Ensimmäisen vajaan kuukauden aikana autoa on myyty Suomessa yli odotusten. 

Ahlstedtin mukaan Volvo EX30:llä on suurta potentiaalia Suomessa.

”Volvo EX30 on sähköisen strategiamme keskipisteessä. Tavoittelemme laajempaa yleisöä kuin koskaan aikaisemmin tarjoamalla käytännöllisen kokoisen, älykkään sekä hinnaltaan ja omistajuuskustannuksiltaan houkuttelevan vaihtoehdon. Volvo EX30 voi merkittävästi edistää sähköistä liikennettä Suomessa sekä yksityis- että työsuhdeautona”.

EX30-mallin houkutteleva hinta alkaa 36 900 eurosta ja se on saatavilla myös yksityisleasing-sopimuksella. Verotusarvoltaan EX30:n käyttöetu on alkaen 395 euroa kuukaudessa. Ensimmäiset Volvo EX30 -sähköautot saapuvat Suomeen joulukuussa 2023.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi