Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

VR nimeää junareittejään junamatkustamista suosivien yritysten mukaan

VR nimeää Suomen junareittien verkostoa niiden yritysten mukaan, jotka ovat sitoutuneet suosimaan liike- ja työmatkustamisessa junaa. Nimeämisen tavoitteena on kannustaa yrityksiä päästöttömään työmatkustamiseen.

Jokainen meistä on joskus kulkenut merkkihenkilön mukaan nimettyä tietä pitkin, oli kyseessä sitten tuttu Mannerheimintie tai Suomen ensimmäinen naispuolisen yritysjohtajan Bertha Pauligin mukaan nimetty katu. Tähän saakka nimeäminen on ollut tapana vain auto- ja kävelyteiden osalta.

Jatkossa myös junareiteillä voi olla omat nimet. Uudella tavalla edelläkävijäyritysten on mahdollista saada ansaitsemaansa tunnustusta.

“Meillä on koko Suomen kattava junareittien verkosto, joka mahdollistaa maanlaajuisen päästöttömän liikkumisen. Teiden nimeäminen on ikiaikainen tapa jakaa tunnustusta ansioituneille henkilöille ja ryhmille. Junareittien nimeäminen kestävää kehitystä edistävien yritysten mukaan on perinteelle luonteva jatkumo”, VR:n kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilä sanoo.

Ensimmäiset nimetyt junareitit julkistettiin tänään perjantaina 31.3.2023, kun Pasilan ja Tikkurilan välinen reitti nimettiin tekstiilipalveluita tuottavan Lindströmin mukaan ja Vaasasta Seinäjoelle kulkeva reitti puolestaan kiinteistö- ja rakennuskonserni WasaGroupin reitiksi. Lindström ja WasaGroup ovat sitoutuneet suosimaan liike- ja työmatkustamisessaan junaa.

Myös sosiaali- ja terveyspalveluita tuottava Mehiläinen, teleoperaattori DNA, digitaalisten palveluiden tuottaja Vincit, lemmikkieläintarvikeyhtiö Musti & Mirri ja second hand – ja kahvilakonsepti Relove saavat omat junareittien nimet. VR kannustaakin yritysjohtajia tekemään vastaavia vihreitä linjauksia omassa yrityksessään, ja jo vastuullisesti matkustavia yrityksiä ilmoittamaan itsensä mukaan.

“VR:n junilla tehdyistä matkoista 95 % on täysin hiilineutraaleja ja loput 5 % kompensoituja. Kompensoimme osan matkoista, koska kiskobussit ja Kolarin yöjunat kulkevat reiteillä, joita ei ole sähköistetty. Junalla matkustaminen on usein edullisempi ja työntekijän kannalta mukava ratkaisu, kun matkustamisajan voi käyttää tehokkaasti työntekoon tai rentoutumiseen esimerkiksi ravintolavaunussa kahvitellen”, Tyynilä jatkaa.

Junareittien verkostossa riittää nimeämistä, ja VR aikookin julkistaa uusia nimeämisiä jo lähiviikkoina. Nimien julkistamista voi seurata VR:n verkkosivuilta, mistä löytyvät myös ilmoittautumisohjeet junalla matkustaville yrityksille ja tietoa yritysasiakkuudesta. 

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi