Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

TUI lisää lentoja Lappiin ja nimeää Boeing 737-8 -lentokoneen ”Ivaloksi”

Suomesta ei ainoastaan vain lähdetä TUIn lomamatkoille, vaan se on myös itsessään tärkeä matkailumaa. Lappi on suosittu talvilomakohde TUIn asiakkaille ja lentoja lisätään vielä enemmän ensi talveksi.

Tämän talvikauden aikana TUIn kanssa matkustaa yli 50 000 lomailijaa Iso-Britanniasta, Alankomaista, Belgiasta, Espanjasta ja Portugalista yhtiön omilla lentokoneilla Suomen Lappiin.

Ystävänpäivänä TUI fly:n erityislento Alankomaista laskeutui Ivaloon – Suomen pohjoisimpaan lentokenttään, joka kuuluu myös TUIn globaaliin lento-ohjelmaan. Lento OR9443 laskeutui Ivaloon kello 11.20 mukanaan 180 matkustajaa, joiden joukossa oli matkatoimistojen henkilökuntaa, tuotepäälliköitä, vaikuttajia, yhteistyökumppaneita, sekä median edustajia. He eivät tulleet Ivaloon vain todistamaan nimenantoseremoniaa, vaan myös kokemaan mitä kaikkia upeita elämyksiä kauniilla Lapilla on tarjotavana. Päivä tulee olemaan täynnä aktiviteetteja, kuten husky- ja porovaljakkoajelua, moottorikelkkailua, sekä ruokailua ulkoilmassa.

”Ivalo” on kolmas Boeing 737-8 -lentokone, joka on nimetty Lapin kohteen mukaan. Aikaisemmat lentokoneet – ”Kittilä”, joka nimettiin vuonna 2018, ja ”Rovaniemi”, joka nimettiin vuonna 2022 – saivat kummikseen itse Joulupukin. ”Ivalo” on uusin lisäys TUIn laivastoon ja se saa kummikseen paikallisen julkkis-huskykoiran ”Dieselin”. ”Diesel” on lähes seitsemän vuotta vanha suurikokoinen ja sinisilmäinen huskykoira Pauliina Mäen ”Happy Huskies” -kennelistä. Mäki on aktiivinen TikTokissa ja Dieselin videot ovat yleensä tilin suosituimpia.

– Olemme iloisia toivottaessamme uuden lentokoneemme ’Ivalon’ tervetulleeksi kotilentokentälleen sen nimeämistilaisuuteen. Lapin lähettiläänä Boeing 737-8 tulee vierailemaan ympäri maailmaa, tehdäkseen Suomen ja TUIn läheisen suhteen entistäkin näkyvämmäksi. Lisäksi se on hieno esimerkki sitoutumisestamme jatkamaan matkaamme kohti Euroopan polttoainetehokkainta lentoyhtiötä. Kestävämpi lentäminen auttaa meitä varmistamaan, että asiakkaamme voivat nauttia Euroopan maisemista ja tukea alueellista ja paikallista matkailua”, totesi Marco Ciomperlik, Chief Airline Officer, TUI Group.

– Tänään juhlimme Boeing 737-8 ’Ivalon’ nimeämistä. Juhlallisen tilaisuuden lisäksi esitelemme tänään samalla Ivaloa matkakohteena suurelle joukolle ihmisiä, jotka lensivät mukanamme. Olemme kiitollisia vieraanvaraisuudesta, jota olemme saaneet tänä ystävänpäivänä, sekä lämpimästä vastaanotosta asiakkaillemme koko talven ajan, kertoi Arjan Kers, Managing Director, TUI Belgium & Netherlands. Ja lisäksi on lisää hyviä uutisia, sillä ensi talvesta lähtien TUIn lennot kulkevat suoraan Amsterdamista Ivaloon ohittaen nopean pysähdyksen Kittilässä.

– Olemme hyvin ylpeitä siitä, että jälleen yksi TUIn lentokoneista on nimetty Lapin koteen mukaan ja siitä, että Ivalo toimii nyt alueen lähettiläänä maailmalla. Teemme erinomaista yhteistyötä matkailualan kumppaneidemme kanssa, josta kuluva ennätyksellinen Lapin sesonki on elävä todiste. Lapista on muodostunut entistäkin houkuttelevampi matkakohde kansainvälisesti, minkä mahdollistamisessa TUI on ollut meille merkittävä yhteistyökumppani, Finavian Lapin lentoasemien aluejohtaja Jonna Pietilä sanoo.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi