Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Energia- ja kuljetusohjelma on nyt avoinna hakijoille

Energia- ja kuljetusohjelman ensimmäisellä hakukierroksella halutaan rahoittaa ajankohtaisia sähköisiä kuljetushankkeita. Erilaisiin sähköisiin kuljetushankkeisiin jaetaan 12 miljonaa Norjan kruunua.

Energia- ja kuljetusohjelman päätavoite on vahvistaa Pohjoismaiden asemaa kestävän liikenteen alalla mukaan lukien sekä kestävien liikenneratkaisujen kehittäminen ja testaus että käyttö. Tavoite liittyy läheisesti Pohjoismaiden visioihin luoda Pohjoismaista \”The Green Valley of Europe\” eli eräänlainen kestävien liikenneratkaisujen testauspaikka.

Pohjoismaiden yhteistyö energiasektorilla on tunnetusti ollut onnistunutta. Mainioita esimerkkejä yhteistyöstä ovat hyvin toimivat pohjoismaiset sähkömarkkinat sekä pitkäaikainen yhteistyö energiantutkimuksen alalla. Tieto-, verkosto- ja viestintäkanavat ja -rutiinit ovat jo valmiina maiden välillä, mikä vähentää ajankäyttöä ja parantaa laatua sekä on suuri etu pohjoismaiselle kestävän kuljetuksen yhteistyölle.

Energia- ja kuljetusohjelma on yhdessä Pohjoismaiden energia- ja kuljetussektoreiden kanssa nimennyt kolme sähköisen kuljetuksen osa-aluetta, joiden mukaan hakuilmoitus on jaoteltu. Nämä kolme aluetta ovat tekniset näkökulmat, toimintaedellytykset ja yritysten kehittäminen.

Energia- ja kuljetusohjelman ensimmäinen hakuilmoitus keskittyy sähköisiin kuljetusratkaisuihin. Laaja-alaisempia hakuilmoituksia julkaistaan myöhemmin hankejakson aikana. Ohjelman kestoaika on toistaiseksi kolme vuotta, vuoden 2010 alusta vuoden 2012 loppuun.

Alkuperäinen ilmoitus ja lisätietoa osoitteesta: www.nordicenergy.net/transport

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi