Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

GreenRiders kimppakyytipalvelu voitti ympäristöpalkinnon

Tuomariston mukaan GreenRiders on onnistunut erinomaisesti luomaan palvelun, jossa yhdistyy hyöty käyttäjän kannalta sekä ympäristön huomioon ottaminen. Ympäristöjohtamisen yhdistys myöntää ympäristöpalkinnon ehdotusten perusteella joka toinen vuosi. Palkinnon tarkoituksena on innostaa ja kannustaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä ympäristöasioiden kehittämiseen.

”Täna vuonna palkitsemisessa halusimme kiinnittää huomion myös perinteisen ympäristöjohtamisen ulkopuolisille raikkaille uusille ideoille. Mielestämme GreenRiders palvelu on innovatiivinen lähestymistapa ympäristön hyväksi. Toiminta­ajatus perustuu ympäristön kannalta uusien kestävien ratkaisujen löytämiseen. Jokainen meistä voi tehdä arjessa pieniä ympäristötekoja, ja GreenRiders tarjoaa meille mahdollisuuden tähän kimppakyytien osalta”, kommentoi Ympäristöjohtamisen yhdistyksen puheenjohtaja Johanna Krabbe.

GreenRiders kimppakyytipalvelun tavoite on helpottaa liikkumista Suomessa. Palvelun avulla halutaan tarjota järkevä vaihtoehto oman auton käytölle julkisen liikenteen rinnalle. Kimppakyytipalvelulla on tällä hetkellä 3500 rekisteröitynyttä käyttäjää.

”Olemme vahvasti sitoutuneita edistämään kimppakyytitarjontaa Suomessa. Palvelumme avulla yksityisautoilijat sekä autokyytiä tarvitsevat löytävät toisensa helposti”, kertoo GreenRidersin toimitusjohtaja Oskari Räisänen.

”Suomessa matkustajaluku per auto on lähellä kansainvälistä keskiarvoa, joka on 1,5 henkeä autoa kohden. Kimppakyytien määrää lisäämällä voidaan pienentää autoiluista syntyviä päästöjä. Palvelumme avulla käyttäjät saavat matkaseuraa ja voivat jakaa matkakustannukset, mutta myös toimia ympäristöystävällisemmin. Jaettu matka on mukavampi matka myös ympäristön kannalta”, Räisänen jatkaa.

Kilpailuun osallistui ehdotusten perusteella kymmenen eri organisaatiota. Kilpailutuomaristo arvioi GreenRiders palvelun parhaimmaksi seuraavin perustein: GreenRiders edustaa innovatiivisuutta, edistyksellistä ja ennakoivaa toimintaa ympäristön hyväksi sekä selkeää ympäristöasioiden viestintää. GreenRiders tarjoaa yksityishenkilölle järkevän vaihtoehdon auton käytölle ja yritykselle tehokkaan työkalun matkakulujen säästämiseen sekä hiilijalanjäljen pienentämiseen.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi