Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Innoroad takaa yrityksille erinomaiset sijoittumismahdollisuudet

Innoroad - Yhä pidemmälleTieliikenteen paras keskisuomalainen osaaminen esittäytyy toukokuussa vuoden tärkeimmässä kuljetusalan ammattitapahtumassa Jyväskylässä Kuljetus 2011 -messuilla Paviljongissa 19.-21.5.2011.

 

 

 

 

Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:n tiedote

”Haluamme kertoa yrityksille erinomaisista sijoittumismahdollisuuksista Jyväskylän seudulla. Yrityksille on esimerkiksi tarjolla tontteja Innoroad Parkin alueella, ja samalla ne voivat hyödyntää koko Innoroad Parkin yhteistyöverkostoa. Paikallisten koulutusorganisaatioiden tarjoama koulutus takaa sen, että seudulla riittää ammattitaitoista työvoimaa myös tulevaisuudessa”, myyntipäällikkö Harri Heinänen Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:stä sanoo.

Innoroad-verkosto osallistuu messuille yhteisosastolla, jossa kerrotaan Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:n, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän tarjonnasta.

Tänä vuonna juhlistetaan logistiikka-alan koulutuksen 50-vuotista taivalta Jyväskylässä. Kaupungissa aloitti vuonna 1961 opiskelun ensimmäinen ryhmä, joka kouluttautui auto- ja kuljetustekniikan teknikoiksi. Kaksi vuotta myöhemmin Jyväskylässä aloitettiin alan insinöörikoulutus. Ensimmäiset 25 vuotta auto- ja kuljetustekniikka (sittemmin kuljetustekniikka) oli ainoa tämän alan koulutusohjelma Suomessa.

”Juhlavuonna vahvistamme Jyväskylän ammattikorkeakoulun alumnitoimintaa ja kerromme osaamisen kehittämisen mahdollisuuksista jatko- ja täydennyskoulutuksissamme. Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjoaa ainoana Suomessa logistiikan ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta”, koulutus- ja T&K-päällikkö Sami Kantanen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta kertoo.

Kuljetus 2011 -messuilla pääsee lisäksi tutustumaan ammattikorkeakoulun tavaraliikenneyrittäjäkursseihin, joita järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Messuvieraat voivat myös hankkia ammattikorkeakoulun ainoana Suomessa tuottaman Tavaraliikenneyrittäjä-kirjan, joka tarjoaa kattavan tietopaketin alalle suuntaaville ja päivitettyä tietoa, muun muassa lainsäädännöstä, alalla jo toimiville.

Kevään messut avaavat myös Jyväskylän koulutuskuntayhtymän laajaa kuljettajakoulutustarjontaa. Tarjolla on kuljettajakoulutusta nuorille ja aikuisille maantieliikenteeseen sekä nuorten ja aikuisten offroad-koulutusta metsäkoneen kuljettajille ja maarakennuskoneen kuljettajille. Lisäksi Jyväskylän koulutuskuntayhtymä kouluttaa Puolustusvoimien kumppanina vuosittain noin 300 varusmiestä sotilaskuljettajan tehtäviin.

”Tammikuussa 2011 käynnistyi liikenneopettajatutkintoon tähtäävä koulutus. Ensimmäinen ryhmä valmistuu puolentoista vuoden päästä liikenneopettajiksi. Seuraavat koulutusryhmät aloittavat syksyllä 2011. Vastaavaa koulutusta on Jyväskylän lisäksi Suomessa ainoastaan Hämeenlinnassa”, sanoo koulutuspäällikkö Marko Noronen Jyväskylän koulutuskuntayhtymään kuuluvasta Jyväskylän liikenneopettajaopistosta.

Innoroad on tieliikennealan osaamisverkosto, joka kehittää tieliikenne- ja ajoneuvotoimialan innovaatioita ja osaamista. Innoroad-osaamisverkoston muodostavat tieliikenne- ja ajoneuvotoimialan yritykset ja järjestöt, kauppa ja teollisuus, tutkimus- ja koulutusorganisaatiot, kehittämisorganisaatiot sekä päätöksentekijät ja viranomaiset. Osaamisverkoston toimintaa koordinoi Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Jyväskylän koulutuskuntayhtymän ja Jyväskylän yliopiston kanssa.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä tuovat verkostoon Suomen monipuolisimman tieliikennealan koulutustarjonnan. Jyväskylän yliopisto tuottaa alalle uutta tutkimustietoa ja ratkaisumalleja. Yliopistossa tutkitaan muun muassa kuljetusten optimointia sekä älykkäiden teknologioiden, kuten mobiiliteknologian sovellusten, vaikutuksia kuljettajan tarkkaavaisuuteen, häiriötilanteiden hallintaan ja ajokäyttäytymiseen. Lisäksi yliopiston tutkimustiedoilla edistetään liikenneturvallisuutta keräämällä tietoa univajeen vaikutuksista ajamiseen sekä vireyden hallintakeinoista ammattiliikenteessä.

Lisätietoja Innoroadista: Jani Viitasaari, Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy, puh. 040 707 4583, jani.viitasaari(at)jykes.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi