Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Metsäratojen tehokas käyttö hyödyttää koko raideliikennettä

Puukuljetusten logistiikan parantaminen hyödyttää kaikkia junalla liikkuvia. Metsäratojen tehokas käyttö puukuljetuksiin pienentää painetta pääradoilla ja edistää sekä henkilö- että muun tavaraliikenteen sujuvuutta raiteilla, sanoo liikenneministeri Anu Vehviläinen.

Vehviläisen mukaan esityksessä esille nostettu puuhuollon terminaaliverkon kehittäminen on erityisen ajankohtainen.

– Hyvin toimiva terminaaliverkko on jatkossa entistäkin tärkeämpi. Hallituksen uusiutuvan energian edistämisohjelma merkitsee puuraaka-aineen merkittävää hyödyntämistä. Ilmastotavoitteiden ja maanteiden liikenneturvallisuuden kannalta on järkevää, että näitä kuljetuksia saadaan yhä enemmän raiteille, Vehviläinen sanoo.

Ryhmässä edustettuina olleet Metsäteollisuus ja VR-yhtymä Oy selvittävät jatkossa miten rautatiekuljetuksia voidaan tehostaa yhteisillä toimilla esimerkiksi vaunukiertoa parantamalla.

– Puukuljetusten osapuolien on parannettava yhteistyötään ja etsittävä käytännönläheisiä ratkaisuja. Tavaraliikenne raiteilla on ollut avoin kilpailulle kolmen vuoden ajan. On toivottavaa, että VR saa jatkossa kilpailijoita tavaraliikenteeseen, muistuttaa Vehviläinen.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi