Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Österströms avaa uuden RoRo-linjan Rauman ja Gävlen välille – Route61

Österströms - Route 61Österströms avaa uuden RoRo-linjan yhteistyössä Euroports Finlandin, Stuveribolaget Gävlen sekä Rauman että Gävlen satamien kanssa.

Liikenne on tarkoitus aloittaa 1. toukokuuta 2011. Alkuvaiheessa lähtöjä tulee olemaan kolme viikossa / lähtösatama. Myöhemmin lähtöjä on tarkoitus lisätä kuuteen kertaan viikossa. Österströms tuo Rauman ja Gävlen linjalle RoRo-alus M/V Festivon, jonka kapasiteetti on 1100 kaistametriä / 64 normaalia traileria.

RoRo-linjan palveluja tullaan myymään ja markkinoimaan yhteistyössä kaikkien osapuolien kanssa. Route61 tulee ensijaisesti tarjoamaan täydellisiä kuljetusratkaisuja Suomen ja Ruotsin teollisuuden tarpeisiin. Samalla voidaan tarjota yhdistettyjä rautatiekuljetuksia Eurooppaan ja Venäjälle.

Merikuljetusten ja olemassa olevan rautatiejärjestelmän avulla voimme taata korkean ympäristösuojelullisen hyödyn

kertoo Österströmsin projektivastaava Johan Lantz.

Markkina-analyysin ja potentiaalisten asiakkaiden haastattelujen jälkeen, huomasimme suuren tarpeen suomalaisten ja ruotsalaisten teollisuusasiakkaiden keskuudessa. Nämä asiakkaat etsivät selkeästi lyhyempiä ja kustannustehokkaampia kuljetustapoja. Olemme myös löytäneet potentiaalisia tavaravirtoja Ruotsista Venäjän markkinoille. Perinteiset kuljetusyhtiöt ovat myös tervetulleita käyttämään uutta RoRo-linjaa

Johan Lantz kertoo.

 

M/V Festivon soveltuessa IMO/RID – kuljetuksiin, Österströms pystyy tarjoamaan vaihtoehtoisen kuljetusratkaisun maantiekuljetuksille Haaparannan kautta.

Tavoitteemme on tarjota nopeampia, kustannustehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä ratkaisuja kuin mitä markkinoilla on tällä hetkellä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi