Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnot Avant Tecnolle, Napa-yhtiöille ja Sunitille

Tasavallan presidentti Tarja Halonen jakoi vuoden 2008 kansainvälistymispalkinnot Avant Tecno Oy:lle, Napa-yhtiöille ja Sunit Oy:lle. Finpron organisoiman kansainvälistymispalkinnon tavoitteena on edistää yritysten toimintaa kansainvälisessä ympäristössä sekä kykyä kehittää ja soveltaa uusia toimintamalleja.
Vuoden 2008 kansainvälistymispalkinnot jaettiin juhlallisessa palkintojenjakoseremoniassa Helsingissä. Palkintojenjakoseremonian avasi Finpron toimitusjohtaja Jorma Turunen .

– Finpron tehtävä on tukea suomalaisyritysten menestymistä maailmalla. Kansainvälisillä markkinoilla menestymisen takana on aina onnistumisten sarja, joka ansaitsee tunnustuksen. Kansainvälistymispalkinto on loistava tapa tuoda esille yrityksiä, jotka ovat jo onnistuneet ylittämään kansainvälistymisen ensimmäiset haasteet ja levittämään toimintaansa menestyksekkäästi globaalille tasolle. Tänä päivänä näillä suuntaa näyttävillä kansainvälistymisteoilla on suuri merkitys koko suomalaiselle yrityselämälle: ne toimivat rohkaisevina esimerkkeinä, jotka kertovat suomalaisten yritysten kyvyistä maailman markkinoilla, Turunen totesi avauspuheenvuorossaan.

Palkintoseremonia huipentui tasavallan presidentin Tarja Halosen juhlapuheeseen sekä palkintojen luovuttamiseen voittajayrityksille. Vuonna 2008 kansainvälistymispalkinnon saivat Avant Tecno Oy, Napa-yhtiöt ja Sunit Oy.

Avant Tecnon pienkuormaimet erottuvat laadulla, muokattavuudella ja ulkonäöllä

Avant Tecno Oy on Skandinavian johtava pienkuormainvalmistaja, joka vie tuotteitaan kaikkiaan noin 40 kohdemaahan. Yrityksen vientialueet kattavat lähes kaikki Euroopan maat sekä Australian, USA:n ja Lähi-idän.

– Menestyksemme on perustunut designin, markkinoinnin, asiakaslähtöisen tuotekehityksen ja tehokkaan tuotannon yhdistämiseen. Tuotteidemme muokattavuuden ansiosta pystymme täyttämään eri puolille maailmaa sijoittuvien asiakkaidemme tarpeet tehokkaasti ja taloudellisesti. Asiakaslähtöisyys on aina ollut toimintamme lähtökohta: jokaisen tuotteen on ratkaistava jokin asiakkaan ongelma ja tehtävä se kilpailevia tuotteita paremmin, Ylöjärvellä toimivan Avant Tecnon toimitusjohtaja Risto Käkelä kertoo.

Napa-yhtiöiden laivansuunnitteluohjelmistot ovat alansa parhaita

Napa-yhtiöt tuottaa laivojen suunnitteluun ja operointiin suunnattuja ohjelmistoja. Ohjelmistojen käyttäjäkuntaan kuuluvat kaikki maailman suurimmat telakat, suunnittelutoimistot, luokituslaitokset ja laivanvarustamot. Asiakaskuntaan kuuluu kaikkiaan 400 yritystä ja organisaatiota yli 50 maassa. Yrityksellä on myyntiyhtiöt Japanissa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa sekä tutkimus- ja kehitysyksiköt Intiassa ja Romaniassa.

Napa-yhtiöiden laivojen alkusuunnitteluohjelmisto on käytössä noin 95 prosentissa maailman laivanrakennustoiminnasta. Laivojen suorituskyvyn optimointiin ja seurantaan suunnatut operointiohjelmistot ovat puolestaan käytössä yli 90 prosentilla maailman risteilijöistä ja autolautoista.

– Kaiken toimintamme ydin on luonnollisesti tuotteidemme kehitystyö, jossa myös asiakkaamme ovat vahvasti mukana. Ohjelmistomme ovat muokattavissa käyttäjän tarpeita ja toimintamalleja vastaaviksi. Tavoitteenamme on parantaa merenkulun turvallisuutta, tehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä, Napa-yhtiöiden toimitusjohtaja Matti Salo kertoo.

Sunit lähti heti kansainvälisille markkinoille

Sunit Oy on kajaanilainen ajoneuvotietokoneiden, -telematiikan ja -paikannusteknologian suunnitteluun, valmistukseen ja markkinointiin erikoistunut yritys. Yrityksen ajoneuvotietokoneita käytetään muun muassa raskaan kuljetuksen ajoneuvoissa, metsäkoneissa, takseissa, poliisi- ja paloautoissa sekä ambulansseissa.

Sunitin ajoneuvotietokoneita käytetään esimerkiksi navigointiin, työajan- ja ajoneuvotalouden seurantaan ja logistiikan optimointiin. Yhteistyökumppaneita on nykyään 11 maassa.

– Menestyksemme perustana on vuosien myötä karttunut kokemus vaativien olosuhteiden laitesuunnittelusta ja nopeasti kehittyvän tietotekniikan tuntemus. Kansainvälinen liiketoiminta on ollut osa yritystä heti alusta lähtien. Lähes koko Sunitin toiminnan ajan myynnistä noin kaksi kolmannesta on suuntautunut kansainvälisille asiakkaille, Sunit Oy:n toimitusjohtaja Eero Suutari kertoo.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi