Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

UUSI MULLISTAVA KEKSINTÖ LIIKENTEESEEN 11.02.10

Välkky on aktiivinen ja älykäs korostemerkki, joka alentaa autoilijoiden nopeuksia kohdealueilla. Se asennetaan suojatiestä ilmoittavaan liikennemerkkiin tien molemmille puolille. Kun jalankulkija tai pyöräilijä tulee sen havaintoalueelle, laitteen sinivalkoiset led-valot alkavat välkkyä herättäen lähestyvän autoilijan huomion. Välkky tuo lisäsuojaa myös muihin vaaran paikkoihin kuten kevyen liikenteen väylille, tunneleihin ja risteyksiin.

Destia Oy:n tekemien vaikuttavuustutkimusten mukaan helmikuu 2009 Välkky hidastaa ajoneuvojen nopeutta keskimäärin 4 – 5 %, mikä vähentää onnettomuusmääriä: 5 % nopeustason aleneminen vähentää kuolemaan johtaneita onnettomuuksia 20 % ja loukkaantumisiin johtaneita onnettomuuksia 10 % (lähde: Ajonopeuksien ja onnettomuusmäärien välinen riippuvuus, Andersson & Nilsson 1997).

Havainne Oy:n toimitusjohtaja Timo Teimonen kertoo: \”Välkkyä on kehitetty ja testattu vuodesta 2007 lähtien tie- ja liikennetoimialan asiantuntijoiden, viranomaisten ja ICT-alan huippuosaajien kanssa. Välkyssä yhdistyy radioteknologia, älykkäät liiketunnistusmenetelmät ja led-valon optimoitu käyttö. Lisäksi toiminnallinen kokonaisuus on viimeistelty muotoilijoiden ja havaintopsykologian ammattilaisten kanssa. Välkky on helppo asentaa ja ylläpitää sekä se täyttää tie- ja liikenneasetusten vaatimukset.\”

Välkky tarjoaa kunnille ja kaupungeille kustannustehokkaan ja joustavan vaihtoehdon kevyen liikenteen liikenneturvallisuuden parantamiseen.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi