Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Neve nostaa sähköautojen latausasemien tehoa Rovaniemellä – latauspalvelun keskihinta alenee

Tehonnosto asennetaan Rovaniemen Eteläkeskuksen HPC-suurtehotalatausasemille asema kerrallaan marraskuun aikana. Latausverkoston tehon kasvu sujuvoittaa sähköautoilua Lapissa.

HPC Suurteholatausasema Lautatiellä.

Sähköautojen HPC-suurteholatausasemien tehot nousevat nykyisestä 150 kilowatista 200 kilowattiin. Nevellä on Rovaniemellä kaksi HPC-latausasemaa, Hovimäen pihapiirissä ja Lautatiellä. Sähköautoilun lisääntyessä Lapissa, myös latausasemien kysyntä on kasvanut.

– HPC-latausasemiemme moduulirakenne mahdollistaa tehonnoston ja näin voimme tarjota myös asiakkaillemme nopeamman latausajan, Neven kehityspäällikkö Jouni Karasti kertoo. 

Samalla latauspisteisiin asennetaan tasasähköenergiamittarit. Mittaus mahdollistaa sekä energiaan että latausaikaan perustuvan monipuolisemman hinnoittelun. HPC-latauksessa siirrytäänkin palveluhinnoitteluun, joka sisältää sekä energia- että aikakomponentin. Aikaisemmin hinnoittelu on perustunut pelkästään latausaikaan. Muutokset vähentävät lataushinnan riippuvuutta autojen latauskyvystä ja alentavat latauspalvelun keskihintaa.

Uudet tehot ja mittaukset asennetaan HPC-latausasemille marraskuun aikana asema kerrallaan. Neven latauspisteissä latauspalvelu tuotetaan Powered by Virta -yhteistyönä. Uudet hinnat löytyvät asennustöiden jälkeen Virta Appista.

Tulevaisuudessa tehoa voidaan nostaa ja mittaus lisätä myös muille Neven latausasemille. Tällä hetkellä Nevellä on sähköautojen latausasemia Rovaniemellä Eteläkeskuksen lisäksi esimerkiksi Rinteenkulman ja Revontulen kauppakeskusten parkkihalleissa. Yhteensä Neven latausverkostossa on 54 sähköautojen latauspistettä. Latauspisteitä on Rovaniemen lisäksi myös muissa kunnissa, kuten Tervolassa, Kemijärvellä ja Pelkosenniemellä.

HPC-suurteholatausasemat, joilla tehoa nostetaan marraskuun aikana:

NEVE Hovimäki Teollisuustie 5–7, 96320 ROVANIEMI 66.490487, 25.683698

NEVE Lautatie Lautatie 2, 96320 ROVANIEMI 66.489971, 25.685734

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi