Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kaukosäädin tekee kuorma-auton lastaamisesta tehokkaampaa ja turvallisempaa kuljettajille

Kuorman lastaaminen ja purkaminen vie suuren osan kuorma-autonkuljettajien työajasta. Tästä syystä Volvo Trucks on kehittänyt Work Remote -kaukosäätimen, joka tehostaa kuorman hallintaan liittyviä toimintoja. Saavutettavat hyödyt ovat kuljetusyritykselle pienemmät kustannukset ja kuljettajille parempi työskentely-ympäristö.

Ei ole uutta, että aika on rahaa kuljetusyritykselle. Ei ole myöskään yllättävää kuulla, että ajansäästö on arvokas hyödyke jokapäiväisissä toiminnoissa.

“Kuljetusyritykselle korkea tuottavuus on tärkeää. Kaiken, mitä kuuluu rahdin kuljettamiseen pisteestä A pisteeseen B, on sujuttava niin turvallisesti ja tehokkaasti kuin mahdollista,” sanoo Christer Pehrson, kaukokuljetusten Business Manager Volvo Trucksilla.

Kuorman lastaaminen on yksi osa-alue kuljetusalalla, jossa kuljetusten tehokkuutta voidaan parantaa. Tällä hetkellä kuljettajan on kiivettävä ohjaamoon useita kertoja kuormauksen aikana kun hän tarkastaa, että lastin paino on jakautunut oikein, sillä kuormantunnistin sijaitsee kojelaudassa. Muita kuormaan liittyviä toimintoja, kuten kuorma-auton nostaminen tai laskeminen, ohjataan myös ohjaamon sisältä. Tämä vie paljon aikaa, väsyttää kuljettajaa ja luo riskin loukkaantumiselle, jos kuljettaja kompastuu tai putoaa.

[rivi korkeus=1]

 

Kaukosäädin yhdistää lastaamiseen ja purkamiseen tarvittavat toiminnot

Volvo Trucks kehitti Work Remote –kaukosäätimen helpottamaan ajansäästöä ja vähentämään tapaturmariskiä. Uusi laite on langaton kaukosäädinyksikkö, jossa yhdistyvät kaikki ne toiminnot, jotka kuljettaja tarvitsee kuorman lastaamiseen ja purkamiseen. Kaukosäätimellä voi säädellä kaikkea aina kuorma-auton ilmajousituksen nostamisesta ja laskemisesta ajoneuvon niiaustoimintoon. Muita toimintoja ovat muun muassa voimanoton aktivointi, moottorin kierrosluvun säätö, moottorin sammuttaminen ja kuorma-auton lukitseminen. Myös päällirakenteen ja muiden lisätoimintojen katkaisijoita voidaan yhdistää kaukosäätimeen, kuten nosturin tai pumppujen kontrollointi.

 

“Kaukosäätimestä kuljettaja pystyy heti näkemään kuormanilmaisen tiedot ja kuormituksen jakautumisen akseleille sekä kuorma-auton että perävaunun osalta. Toisin sanoen kuljettajalla on taskussaan kaikki tarvittava tieto sen sijaan, että hän joutuisi juoksemaan edestakaisin. Kuorman lastaaminen on paljon tehokkaampaa,” sanoo Christer Pehrson.

Ajan säästämisen lisäksi Work Remote –kaukosäädin säästää myös kuljettajan energiaa. Tämä voi auttaa parantamaan myös liikenneturvallisuutta.

“Monille kuljettajille kuorman lastaaminen on stressaava tehtävä, ja stressi voi johtaa onnettomuuksiin. Work Remote –kaukosäätimen ansiosta tuota stressiä voidaan vähentää, kun kuljettaja ei joudu juoksemaan jatkuvasti edestakaisin. Kun lastaaminen on helpompaa, on kuljettaja ratin takana myös rennompi. Tämä edesauttaa epäsuorasti kuljettajaa olemaan valppaampi, mikä edistää parempaa liikenneturvallisuutta,” sanoo Christer Pehrson.

Work Remote –kaukosäädin julkaistaan yhdessä uuden Volvo FH –sarjan kanssa ja on saatavilla markkinoilla vuonna 2013.

Lue lisää säätimen ominaisuuksista:

http://www.volvotrucks.com – ECS4 ja Work Remote

 

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi