Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Roclan Solid-lavansiirtäjä sai arvostetun red dot -muotoilupalkinnon

Roclan käyden ajettava uutuustrukki Solid vakuutti kansainvälisen 30-henkisen tuomariston maailman arvostetuimmassa red dot -muotoilukilpailussa. Kilpailun tuotekategoriassa tuomaristo testasi yli 4500 tuotetta ympäri maailmaa. Rocla Solid -lavansiirtäjä sai palkinnon hyvin suunnitellusta muotoilusta ja käytettävyydestä, jotka helpottavat päivittäistä lastaustyötä.

Roclan tuotekehitys on kiinnittänyt uusien Solid-lavansiirtäjien suunnittelussa erityishuomiota koneiden kestävyyteen ja ympäristöystävällisyyteen. Harkitun muotoilun ja edistyksellisen suunnittelun ansiosta trukeissa on erittäin vankka, äärioloissa testattu ja hyvin suojattu rakenne, aiempaa vähemmän kuluvia osia, alhainen energiankulutus ja kierrätettävät osat. Trukkien uudet ominaisuudet pidentävät käyttöikää, vähentävät huoltotarvetta ja pienentävät kustannuksia. Solid-trukit on tehty kestämään ja helpottamaan jatkuvaa lavansiirtoa kaupoissa, varastoissa ja lastausalueilla.

 

”On hienoa saada tunnustusta raadilta, joka koostuu muotoilualan ja kulkuvälineteollisuuden asiantuntijoista ympäri maailmaa. On tärkeää koko yrityksen henkilöstölle, että tekemämme pitkäjänteinen työ huomioidaan. Palkinto kuuluukin Roclan suomalaisille, osaaville työntekijöille aina tuotekehityksestä tuotantoon, joita ilman ei näin loppuunsa hiottuja, käytettävyydeltään erinomaisia tuotteita syntyisi,” toteaa Roclan muotoilupäällikkö Kero Uusitalo.

 

Rocla on teollisen muotoilun edelläkävijä: aiempina vuosina Roclan muotoilutiimi on saanut kaksi red dot -palkintoa ja lukuisia Fennia Prize -palkintoja, sekä muita kansainvälisiä muotoilupalkintoja. Vuonna 2009 Roclan omistaja Mitsubishi Heavy Industries vahvisti Roclan tuotekehitysroolia nimeämällä Roclan globaaliksi varastotrukkien tuotekehityskeskukseksi konsernissaan, ainoana Japanin ulkopuolisena yksikkönä. Tämän vuoden red dot -palkinnot jaetaan red dot -gaalassa 2.7.2012 Essenin oopperatalon Aalto-teatterissa Saksassa.

 

Red dot -palkinto

1950-luvulta asti myönnetty kansainvälinen red dot -muotoilupalkinto jaetaan kolmessa kategoriassa: tuote, viestintä ja muotoilukonsepti. Vuonna 2011 kilpailuun ilmoitettiin ehdolle 14 000 tuotetta ja konseptia 70 eri maasta. Red dot -palkinto on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista ja arvostetuimmista huomionosoituksista muotoilun saralla.

 

Rocla

Suomalainen Rocla tarjoaa materiaalinkäsittelyn älykkäitä ratkaisuja ja palveluja. Rocla tehostaa asiakkaidensa logistiikkatoimintoja vahvan varasto- ja automaattitrukkiosaamisensa avulla. Jatkuva uusiutuminen, palkittu käyttäjäystävällinen muotoilu ja asiakaslähtöinen palvelu muodostavat Roclan toiminnan ja tuotteiden perustan. Rocla on osa Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe B.V. -konsernia.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi