Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Scania etsii jälleen parhaita nuoria kuljettajia

Young European Truck Driver 2012 -kilpailu on nuorille eurooppalaisille ammattikuljettajille tarkoitettu ammattitaitokilpailu, johon voivat osallistua kaikki 1.1.1977 tai sen jälkeen syntyneet kuljettajat, joilla on vähintään CE-luokan ajokortti.

Kuljettajakilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003 Euroopassa. Vuosina 2005, 2007 ja 2010 vastaavat kilpailut on järjestetty myös Australiassa, Kaukoidässä, eteläisessä Afrikassa ja Etelä-Amerikassa.

Alalle lisää nuoria kuljettajia

Kilpailun tarkoituksena on kiinnittää huomiota kuljettajien ammattitaitoon, kuljettajakoulutuksen merkitykseen sekä kehittää turvallista, taloudellista ja ympäristöystävällistä ajotapaa.

”Scanian kuljettajakilpailujen myötä haluamme nostaa kuljettajat esille ja korostaa heidän ammattitaitoaan ja tärkeää työtään yhteiskunnassa. Haluamme myös parantaa kuljettajien työn arvostusta ja saada uusia nuoria hakeutumaan alalle”, perustelee Scanian pääjohtaja Leif Östling kilpailujen järjestämistä.

Kilpailun kulku Suomessa

Ilmoittautuminen Suomen osakilpailuun alkaa 1. helmikuuta teoriakokeella, joka on avoin kaikille osallistumisehdot täyttäville kuljettajille. Teoriakokeen perusteella parhaat jatkavat huhtikuussa järjestettäviin aluekilpailuihin, joissa kilpaillaan taloudellisessa ja turvallisessa ajamisessa sekä puoliperävaunuyhdistelmän käsittelyssä.

Aluekilpailujen 12 parasta pääsee kansalliseen finaaliin, joka järjestetään 12.5.2012 Helsingin messukeskuksessa Logistiikka – Kuljetus 2012 –messujen yhteydessä. Kansallisen finaalin voittaja edustaa Suomea Euroopan finaalissa Södertäljessä syksyllä 2012.

Kansainvälisiä ja kansallisia yhteistyökumppaneita

Kilpailun Euroopan laajuisia yhteistyökumppaneita ovat Euroopan Unionin komissio, Kansainvälinen maantiekuljetusjärjestö IRU sekä Michelin.

Kansallisen kilpailun yhteistyökumppaneita Suomessa ovat Kuljetus ja Logistiikka ry SKAL, Rahtarit, Liikenneturva, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Ekeri, PNO, Dimex, Viking Line ja Scania Finans. Ensimmäistä kertaa mukana yhteistyökumppaneina ovat myös Liikkuva poliisi, Suomen Punainen Risti ja Teboil.

Lisää kilpailusta ja ilmoittautumiset Scania Suomen Internet-sivuilla:

www.scania.fi ja

http://www4.scania.com/fi/SDC-2012/

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi