Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Suojaa silmäsi kevätauringolta

Aurinkolasit suojaavat silmiä UV-säteilyltä, tuulelta, pölyltä ja liialliselta valolta. Myös silmien herkkä ympärysiho on suojassa auringon haittavaikutuksilta aurinkolasien takana. UV-säteilyssä piilee vaara: silmät eivät aisti liiallista säteilyä ennen kuin ne ovat jo altistuneet sille.

– Liiallisen UV-säteilyn yleisin oire on sarveiskalvon tulehdus eli lumisokeus. Oireita ovat voimakas kipu, vetistely ja hiekan tunne. Kun nenä ja posket punoittavat, myös silmät ovat saaneet liikaa aurinkoa, sanoo Optisen Alan Tiedotuskeskuksen toimitusjohtaja Panu Tast .

Minkälaiset aurinkolasit valitsen?

Aurinkolaseilla näkee miellyttävästi olosuhteissa, joissa auringon valo tai tuuli ja pöly haittaanäkemistä. Niiden soveltuvuuteen eri tilanteissa vaikuttaa muun muassa linssien ominaisuudet, kuten tummuusaste, väri ja pinnoitteet, sekä kehyksen ominaisuudet.

– Kirkkailla hangilla tarvitaan tummempi linssi kuin esimerkiksi autolla ajaessa. Autoilijan kannattaa valita polarisoiva linssi, joka helpottaa näkemistä nopeasti vaihtuvissa kuivan ja märän tienpinnan heijastumissa. Kellanruskea linssin väri ja UV-säteilystä tummuvat linssit parantavat kontrasteja, jolloin näkymä vaikuttaa selkeämmältä.

Urheilussa tai harrastuksissa käytettävien linssien tulee puolestaan soveltua kyseiseen lajiin. Materiaalit on valittu ja suunniteltu niin, että ne lasit pysyvät hyvin paikoillaan ja kestävät iskuja paremmin kuin muut aurinkolasit.

– Aurinkolasit ovat oleelliset myös lapsilla, Tast muistuttaa. – Optikko osaa auttaa aurinkolasivalinnassa, oli kyseessä sitten lapsi tai aikuinen.

Optikkoliikkeissä autetaan parhaan aurinkolasiratkaisun valinnassa, arvioidaan aurinkolasien linssien optista laatua ja kehyksen ominaisuuksia, sekä kerrotaan toimivista vaihtoehdoista silmälasien käyttäjille.Aurinkolaseilta kannattaa edellyttää samaa optista laadukkuutta kuin silmälaseiltakin. Optikko auttaa!

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi