Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Veneilykausi käyntiin Naantalin Venemessuilla

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna, 25. – 27.5. Naantalissa järjestettävillä Venemessuilla voi tutustua lähes 150 veneeseen. Mukana tulee olemaan monia ensikertaa Suomessa vesillä nähtäviä veneitä ja muutama vene saa nyt ensiesittelynsä Pohjoismaissa. Veneiden ohella messuilla esitellään runsaasti merihenkiseen vapaa-aikaan ja mökkeilyyn liittyviä tuotteita ja palveluja.

Naantalin Venemessujen rooli Suomen ainoana kevään uivana venetapahtumana on vakiintunut ja se näkyy isojen venemerkkien panostuksena messujen tarjontaan. Venemessujen toimitusjohtajan Juha Mäkisen mukaan lopullinen messuveneiden lista elää vielä, mutta jo nyt voidaan kertoa muutamista näyttelyn mielenkiintoisimmista veneistä.

– Olemme todella iloisia siitä, miten innostuneesti maahantuojat ja jälleenmyyjät ovat kanssamme tänä keväänä olleet Naantalin Venemessuja tekemässä. Näyttelyn helmiä tulee olemaan paljon, esimerkiksi Sunseeker 60 Predatorin, Fairline 50 Targan ja vaikkapa Princess V39:n ovat varmasti näkemisen arvoisia aluksia, Mäkinen hehkuttaa.

Mökki- tai yhteysvenettä etsivälle Naantalin Venemessuilta löytyy kattava valikoima erilaisia vaihtoehtoja. Perniössä valmistetut Särkiveneet tuo messuille ikisuositut ja turvalliset soutuveneensä.

Messuilla nähdään myös Suomen myydyin vene; Buster LX. Bustereista messuilla nähdään myös pienin XSR-malli ja hytillinen Buster XXL-cabin. Rauhallisempaan etenemiseen soveltuu lujitemuovinen Simppu 620, josta messuilla on esillä Torqeedo-sähköperämoottorilla varustettu versio.

Uutuuksina messuilla esitellään mm. Silver Wolf BR ja Flipper-veneiden 670 ST sekä Delta-veneiden uutuusmalli Delta 26 Open. Yksi messujen mielenkiintoisimmista uutuuksista on kovapohjainen Scorpion Serket 97 luksus R.I.B. Venettä ei ole tätä ennen nähty messuilla Pohjoismaissa. Serketissä tulee olemaan kaksi 300 hevosvoimaista Yamaha-perämoottoria, joilla veneen huippunopeus on yli 70 solmua.

Muotia, missejä ja muumeja

Veneiden ohessa Naantalin Venemessut tarjoaa jokaisena messupäivänä monenlaista oheisohjelmaa. Muumit saapuvat messuille tervehtimään lapsia ja kertomaan miten seuraavana viikonloppuna avautuvan Muumimaailman kevätkiireet edistyvät. Kesäkauden kuumimmat muotitrendit selviävät Fashion Teamin muotinäytöksissä ja naiskauneutta messuilla ihaillaan Miss Model of the Wolrd -osakilpailun merkeissä. Mallikilpailun voittaja osallistuu marraskuussa järjestettävään Suomen finaaliin, josta voittaja lähtee loppukilpailuun Kiinaan.

Messuilla pääsee myös vesille, poljettavia kajakkeja voi ajaa itse ja messulaitureiden välissä liikennöivän lautan kyydissä voi ihailla merimaisemia. Pikkupoikien ja ehkä hiukan isompienkin iloksi messuilla nähdään radio-ohjattavan moottoriveneen näytösajoja. Kyseessä ei ole aivan tavallinen radio-ohjattava vaan 100 km/h kiitävä ohjus, joka saa osakseen ansaittua kunnioitusta jo muhkeilla äänillään.

– Naantalin Venemessuille voi lähteä helposti koko perheen voimin, sillä alle 15-vuotiaat lapset pääsevät vanhempien seurassa ilmaiseksi sisään. Messuille voi saapua myös omalla veneellä, Muumimaailman sillan pohjoispuolelta löytyy runsaasti tilaa vierasveneille, messujen projektipäällikkö Tuomas Levanto kertoo.

Naantalin Venemessut 25. – 27.5.2012 Naantalin Vierasvenesatamassa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi