Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Fuso Canter kuorma-auton menestystarina täyttää 50 vuotta

Fusi Canter

  • Vuoden 1963 jälkeen, jolloin Canter esiteltiin, on sitä myyty 3,7 miljoonaa kappaletta.
  • Myyntimenestys juhlii merkkipaaluaan hybridimallinsa menestyksellä. Se valittiin Irlannissa ” Energiatehokkaimmaksi tuotteeksi ”.

Viime vuodesta lähtien on Fuso Canter ollut saatavilla myös Eurooppaan hybridi versiona. Sen polttoainekulutus on jopa 23 prosenttia pienempi kuin perinteisen mallin.Fuso Canter kuorma-autojen ensimmäinen sukupolvi tuli markkinoille 1963. Viisikymmentä vuotta ja kahdeksan mallisukupolvea myöhemmin Daimler juhlii eniten myytyä tuotettaan 3 700 000 auton voimin ympäri maailman. Kevyt Fuso Canter kuorma-auto on Mitsubishi Fuso kuorma- ja linja-autotehtaan lippulaiva. Sille on kysyntää yli 150 maassa. Vuodesta 1980 Fuso Canteria on valmistettu Euroopan markkinoille Portugalin Tramagalissa.

” SEAI Energy Show2013 ”(Sustainable Energy Authority of Ireland) tapahtumassa Irlannin kestävän energian viranomainen palkitsi Canter Hybridin” Vuoden vihreimmäksi tuotteeksi2013 ”.

Japanissa Canter Hybrid pääsi historiaan saavuttamalla ” Autoteollisuuden tutkijoiden ja toimittajien tapahtumassa ” vuoden auto palkinnon. Se myönnettiin ensimmäistä kertaa kuorma-autolle.

” Olemme ylpeitä siitä menestyksestä, jonka Fuso Canter on meille tuonut viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana ”, kertoo tohtori Albert Kirchmann, joka on MFTBC:n (Mitsubishi Fuso Truck and Bus Company) toimitusjohtaja. ” Viisikymmenvuotinen tuotehistoria on takuuna asiakkaiden luottamuksesta ja tyytyväisyydestä. Sen menestyksessä korostuvat varsinkin auton polttoainetaloudellisuus, joka on osaltaan vaikuttamassa edullisiin käyttökustannuksiin ”, lisää Kirchmann.

Hän jatkaa: ” FUSO 2015 kasvustrategiamme mukaan tavoitteenamme on olla asiakkaiden ykkösvaihtoehto, varsinkin Japanin kotimarkkinoilla. Siksi haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat tuotteet, ratkaisut ja palvelut ”. Vahvistaakseen tätä tavoitetta, valmistaja esittelee vielä tänä vuonna 40 uutta tuotetta tai malliuudistusta.

Daimlerin tytäryhtiönä MFTBC täyttää nyt kymmenen vuotta. Se perustettiin 2003. Fuso tuotemerkki on jo aikuisessa iässä. Se perustettiin 1932 eli 80 vuotta on jo tullut täyteen. Fuso tuotemerkin tunnettuja tuotteita ovat Canterin lisäksi Guts kevyet kuorma-autot, keskiraskas Fighter, raskaan sarjan Super Great, Aero star kaupunki bussi ja Aero Queen linja-auto.

Fuso Canter tiivistettynä

Ensimmäinen mallisukupolvi oli T720. Kevyt etuvetoinen kuorma-auto, jonka kantavuus oli kaksi tonnia. Se esiteltiin Japanin markkinoille maaliskuussa 1963. Nykyinen Canter on samaa nimeä kantavan auton kahdeksas malli. Canterin Eco Hybrid yhdistää erinomaisen taloudellisuuden ympäristöystävällisyyteen. Edistyksellinen DUONIC automaattivaihteisto on yhdistetty tähän ainutlaatuiseen kuorma-autoon.

1963   Ensimmäinen Canter T720

1968   Toisen sukupolven Canter T90. Kaikki mallit varustettiin uudella suorituskykyisellä moottorilla. Tämä oli ensimmäinen iso malliuudistus.

1973   Kolmas Canter sukupolvi T200. Kantavuus oli 2,5 tai 3 tonnia.

1978   Neljäs uudistus. uusi mallisto ja leveä ohjaamo. Kantavuudeksi 3 tonnia.

1985   Viides Canter sukupolvi. Uusi 130 hevosvoimainen pakokaasuahdettu moottori.

1991   Japanissa myytiin miljoonas yksilö.

1993   Kuudennen sukupolven Canteriin parannettiin ilmanvastusta uuden muotoilun ansiosta.

2002   Seitsemännen mallipolven Canter. Autoa kehitettiin täyttämään muunkin maailman käyttövaatimukset.

2006   Ensimmäinen Canter Eco Hybrid

2010   Kahdeksannen sukupolven Canter oli varustettu BlueTec teknologialla ja DUONIC kaksoiskytkin automaattivaihteistolla.

2012   Toisen sukupolven Canter Eco Hybrid. Saavutti aivan uudet mittasuhteet, koska ensimmäistä kertaa kuorma-autossa yhdistettiin taloudellinen DUONIC automaattivaihteisto hybridi teknologiaan.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi