Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Turvalliset veneilykokemukset messujen teemana Turussa

meri_kutsuu_13Merellisiä elämyksiä haetaan Meri Kutsuu -messuilta Turun Messu- ja Kongressikeskuksesta 8.-10.3. Messut esittelevät veneilyalaa ja saaristomatkailua. Erityisesti turvallisuusnäkökulma on messuilla vahvasti esillä. Messuilla voi tutustua veneiden lisäksi myös mm. laitureihin, veneilyelektroniikkaan, vapaa-ajan tekstiileihin ja moottoreihin. Messuhalleissa on esillä ja kaupan yli 200 venettä, ja Suomen ensiesittelyssä nähdään mm. Atlantic Marinen moottoriveneitä sekä Dufour 410 Grandlarge -purjevene. Tarjolla on myös paljon veneilytarvikkeita ja historian havinaa. Meri Kutsuu -messujen toteutuksesta on vastannut jo 50 vuotta Turun Messukeskus, ja tätä merkkitapausta messuilla myös juhlistetaan.

[rivi korkeus=2.5]

Aitojen veneilykokemusten jäljillä

Meri Kutsuu -messuilla on mahdollista kokea mm. ”melkein oikea” purjehduselämys. Turun Pursiseuran osastolla lapset ja nuoret pääsevät purjehduksen opettajan opastuksella ottamaan tuntumaa purjehdukseen Zoom 8 -kevytveneellä varustetulla simulaattorilla.
Turvallisuus-lavalla on tarjolla ajankohtaista tietoa veneilyturvallisuusasioista. John Nurminen Marinen tarjoamissa tietoiskuissa perehdytään mm. navigointielektroniikkaan, pelastuslauttoihin ja pelastusliiveihin. Muun muassa veneiden palosammuttimet ja niiden tarkistuksen merkityksestä on tarjolla tietoa.

Tähdet loistavat veneilijöille

Messuilla saa vinkkejä myös vaikkapa tähtien tähyämiseen. Tähtiharrastaja Mika Aarnio  Turun Ursa ry:stä antaa vinkkejä veneilijän välineistön hyödyntämiseen elokuisten tähtien tarkkailussa.

Yksityishenkilöt voivat tuoda messuille myyntiin tarpeettomaksi jääneitä veneilytarvikkeita. Toimintaa messuilla hoitaa Hakkenpään Merenkävijät. Yleisimpien saaliskalojen perkaukseen ja perhonsidontaan oppia messuilla antaa Lounais-Suomen Vapaa-ajankalastajat. Mukana Meri Kutsuun ohjelmassa ovat myös ikisuositut Tullin huumekoiranäytökset. Veneiden lisäksi esillä on venetarvikkeita ja erilaista saaristoteemaan liittyvää nähtävää. Muun muassa Kumlingen kunta, Suomen Merimieskirkko ja Saaristolääkärit ovat mukana messuilla. Kesän kiinnostavia käyntikohteita esittelee saaristokirjailija Altti Holmroos.

Venealan pitkäikäisimpiä tapahtumia

Meri Kutsuu -messujen toteutuksesta on vastannut jo 50 vuotta Turun Messukeskus. Meri Kutsuu -messut on alueen odotetuin keväinen venealan messutapahtuma.
Ensimmäiset nykymuotoiset Meri Kutsuu -messut järjestettiin Turun Konserttitalolla vuonna 1963. Osuuskunta Turun Messut järjesti sen yhdessä Turun Pursiseuran, Turun Moottorivenekerhon ja Stormy Fellowsin kanssa. Näytteilleasettajia oli yhteensä 52 yhdeksän päivää kestäneessä näyttelyssä. Meri Kutsuu -messujen tapahtumapaikkana on vuosien varrella nähty myös Kåren, Turun VPK-talo ja Kupittaan urheiluhalli. Myöhemmin, messukeskuksen valmistuttua Artukaisiin, näyttely laajeni.

Juhlavuoden kunniaksi messukeskuksen auditorioon avautuu mm. Bengt Karlssonin kokoama meriaiheinen Expo Nautica -taidenäyttely ”Jäinen meritie ja laivojen Turku”. Itse Meri Kutsuu -messujen historiaa esittelevä näyttely on esillä Forum Marinumissa vielä maaliskuun ajan.

[rivi korkeus=2]

Meri Kutsuu 2013 – veneilyn ja saaristomatkailun messut

www.turunmessukeskus.fi
https://www.facebook.com/venemessutturku

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi