Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uusi auto huoletta – Autorahoituksen mullistava sopimus määrittelee auton jälleenmyyntihinnan jo ostohetkellä

suv_nostoAutorahoitusta tarjoava Santander toi vuoden alussa markkinoille uudenlaisen tavan ostaa auto. Sopimus poikkeaa muista markkinoiden rahoitussopimuksista radikaalisti: kiinteällä kuukausihinnalla asiakas saa uuden auton jopa ilman käsirahaa eikä riskiä jälleenmyyntiarvon alenemisesta tarvitse ottaa. Asiakas voi halutessaan myös paketoida kiinteään kuukausierään kaikki auton omistamiseen ja ylläpitoon liittyvät huoltokulut sekä esimerkiksi renkaiden säilytyksen ja vaihdon.

Tutkiessaan suomalaisten autoilijoiden mielipiteitä auton hankinnasta ja rahoitussopimuksista Santander huomasi, että suomalaiset päätyvät ostamaan käytetyn auton siksi, että sen hinta on uutta autoa edullisempi. Käytetty auto säilyttää arvonsa myös uutta autoa kauemmin. Suomalaiset autoilijat eivät myöskään halua nähdä vaivaa autonsa ylläpidon takia. Nyt uuden auton ostaminen on edullisempaa ja huolettomampaa, sillä Santanderin autorahoituspaketilla autoilija maksaa autonsa omistamisesta ja ylläpidosta aina saman kuukausihinnan ? tapahtui mitä tahansa esimerkiksi korko- tai automarkkinoilla.

Uusia autoja Suomessa ostavat eniten yritykset ja yli 50-vuotiaat. Muut ostajat jättävät uuden auton herkemmin kauppaan sen myyntihinnan ja arvon alenemisen pelon johdosta. Siksi kehitimme tuotteen, joka on käytetyn auton ostajalle ja nuoremmillekin riskitön ja helppo tapa hankkia uusi auto, Santanderin myyntijohtaja Sampo Karjalainen kertoo.

Sopimustaso oman tarpeen mukaan

All in One -autorahoitussopimus sisältää kaiken autoiluun tarvittavan. Asiakas voi valita itselleen sopivan palvelutason kolmesta eri vaihtoehdosta. Eri tasojen hinnat eivät poikkea toisistaan merkittävästi, koska palveluja tarjoava kumppaniverkosto on laaja. Korkeimpaan palvelutasoon kuuluvat taattu hyvityshinta, määräaikaishuollot ja korjaukset, sijaisauto huollon ajaksi, sisä- ja ulkopesu määräaikaishuollon yhteydessä sekä renkaiden säilytys ja vaihdot. Kaikissa sopimuksissa auton saa halutessaan ilman käsirahaa.

Käytännössä autoilija maksaa itse vain viranomaismaksut sekä polttoaineen. Jopa vakuutusmaksut voi halutessaan sisällyttää kuukausierään. All In One-sopimuksen voi tehdä useaan Suomessa myytävään automerkkiin, ja niiden määrä kasvaa koko ajan.

Auton hyvityshinta päätetään ostohetkellä

Sopimuksen ainutlaatuinen erikoisuus on siinä, että auton arvon alenemisesta ei tarvitse enää huolehtia, koska auton jälleenmyyntiarvo määritellään jo ostohetkellä.

Jos kuitenkin sopimuskauden päätyttyä asiakas myy itse autonsa korkeampaan hintaan kuin ennalta määritelty hyvitysarvo on, saa hän pitää voiton, Karjalainen kertoo.

All in One -sopimuksen voi tehdä uutta autoa ostaessaan suoraan autoliikkeissä ympäri maan.

Näin teet All in One -sopimuksen:

– Valitse auto, varusteet ja talvirenkaat.
– Päätä sopimuksen pituus sekä ajokilometrit.
– Pyydä tarjous mahdollisesta vaihtoautostasi.
– Valitse All in One -taso, jotta saat kiinteän kuukausihinnan.
– Tee sopimus jälleenmyyjän kanssa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi