Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Apetitin ja Relexin yhteistyö laajenee

forklift-835342_1280Apetit on ottanut käyttöönsä RELEXin toimitusketjun hallinnan järjestelmän vuoden 2016 alussa. Päätökseen vaikutti Apetitin hyvä kokemus yritysten välisestä yhteistyöstä, sillä Apetit on käyttänyt RELEXin ja CGI:n perustamaa Ennustepankki-ruokapalvelua vuodesta 2013 lähtien.

[rivi korkeus=1]

 

”Valitsimme RELEXin kumppaniksemme, koska yhtiöllä on vahva tekninen osaaminen ja vakuuttavat näytöt vastaavien projektien läpiviemisestä. He myös tuntevat erinomaisesti sekä toimintaympäristömme että asiakkaamme”, kertoo Apetitin kaupallinen johtaja Esko Lantto.

Ennen RELEX-yhteistyötä Apetit hallitsi toimitusketjuaan pääosin SAP:in ja Excelin avulla. Vanhat prosessit vaativat paljon manuaalista työtä ja tuoteryhmähallinta oli haasteellista. Manuaalisen työn myötä myös riskit inhimillisiin virheisiin kasvoivat.

Tavoitteet uudelle yhteistyölle ovat selkeät. Toimintaa ja toimitusketjun hallintaa halutaan tehostaa, ja sen myötä kasvattaa Apetitin kilpailukykyä markkinoilla.

Tehokkaan toimitusketjun perusta on hyvä ja laadullinen ennuste. RELEXin avulla Apetit pyrkii hallitsemaan paremmin toimitusketjunsa kokonaistoimintaa keskittymällä sen eri osa-alueisiin, kuten valikoiman hallintaan, kampanjoihin sekä sesonkituotteisiin. RELEXin toimitusketjun hallinnan järjestelmän avulla manuaalinen työ vähenee ja Apetitilla voidaan keskittyä enemmän laadulliseen työhön.

”RELEXin tuottama palvelu on tärkeä osa uutta strategiaamme, jonka tarkoituksena on tuoda säästöjä selkeämmän ja tehokkaamman toimintamallin myötä. Parempi ennustettavuus kehittää kokonaisvaltaisesti koko tilaus-toimitus-prosessiamme. Yhteistyö RELEXin kanssa on osoittautunut erittäin toimivaksi ja uskomme, että olemme löytäneet luotettavan yhteistyökumppanin myös tuleville vuosille”, Lantto jatkaa.

”Yhteistyö Apetitin kanssa on hyvä esimerkki pitkäaikaisesta ja molemminpuolisesta luottamussuhteesta, johon pyrimme jokaisen asiakkaamme kanssa. Käyttämällä RELEXin järjestelmiä asiakkaamme voivat keskittyä liiketoimintansa kehittämiseen ja vähentää merkittävästi aikaa vieviä rutiinitöitä automaation avulla”, toteaa RELEXin myyntijohtaja Samuli Eklund.

 Apetit

Apetit Oyj on Suomen johtava pakastevihannesten, valmisruokapakasteiden ja tuoreiden kalatuotteiden tuottaja. Apetit toimii pohjoisen Itämeren alueella ja sen laaja tuotevalikoima perustuu paikallisten raaka­‐aineiden hyödyntämiseen.

Yhtiön osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Apetit Oyj:n liikevaihto vuonna 2015 oli 380 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli 725 henkilöä.

 

www.apetit.fi


 

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi