Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kaskisten sataman liikenne moninkertaistui 2000-luvulla

Kaskisten SatamaKaskisten hyvin suunniteltu ja moderni satama takaa turvallisen ja kustannustehokaan tavarankäsittelyn. Maa- ja laituritoiminnot on luontevasti pystytty erottamaan toisistaan.

Näin mahdollistetaan myös suurien kertaerien häiriötön liikkuvuus eri kuljetusmuotojen, varastojen ja laivojen välillä. Sataman välittymässä läheisyydessä löytyy myös laajoja vapaita alueita erilaiselle teollisuudelle ja liiketoiminnalle.

Tämä takaa sataman tulevaisuuden kehitysmahdollisuuksia. Satamaan onkin hiljattain käynnistynyt bioenergiaterminaali ja erikoispuutavara valmistava yritys.

Kaskisten satama on myös TEN-T kattavan verkon satama joka tarkoittaa, että satama on osaa EU:n liikenne- ja väyläverkostoa. Satama on monen muun satamaan verrattuna rakennettu erillään asutuksesta mahdollistaen esteettömiä liikenneyhteyksiä suoraan satamaan. Seinäjoelta tuleva junarata palvelee sataman lisäksi Kaskisissa olevaa Metsä Boardin tehdasta. Verrattain uusi tehdas tuottaa yli 300 000 tonnia kemihierrettä vientiin vuodessa ja on alueelle merkittävä työllistäjä.

Kaskisten sataman liikenne moninkertaistui 2000-luvulla. Kasvun takaa löytyy mittavia investointeja ja toimivaa yhteistyötä sataman eri toimijoiden välillä.

 

>> Lue koko artikkeli ilmaiseksi uusimmasta Kuljetus & Logistiikka -lehdestä

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi