Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Nokialta uusi eturengas kuorma-autoille ja busseille

Nokian Hakkapeliitta Truck F2 on uusi ohjaavan akselin talvirengas, jossa on entistä aggressiivisempi pintakuvio ja parempi pito. Syksyllä markkinoille tuleva Truck F2 sopii kaikista vaativimpiin talviolosuhteisiin.  

Nokian Raskaat Renkaat julkaisi helmikuussa uutisen uudesta kuorma-autojen ja bussien eturenkaasta: Nokian Hakkapeliitta Truck F2:sta. Sen myötä tien käyttäjille on luvassa entistä parempaa pitoa, sillä talvirenkaassa on aiempaa aggressiivisempi pintakuvio, jolla saavutetaan maksimaalinen pito.

Nokian kehitystyön keskiössä oli ajatus, kuinka tehdä jo erittäin hyvästä Nokian Hakkapeliitta Truck F:sta vielä parempi talvieturengas. Nyt uusi F2- malli ottaa paikkansa F:n seuraajana ja tuo lisäpitoa juuri niille hetkille, kun sitä eniten tarvitaan – kaikista vaativimpiin talviolosuhteisiin. Rengas on suunniteltu soveltuvaksi niin pitkille ajoetäisyyksille kuin taajamiin

Uusia innovaatioita

Kokonaan uudentyyppinen Spiral Sipe System auttaa pidon säilyttämisessä vielä kuluneenakin. Lamelloinnin suunnittelulla on saatu pintakuviopalojen kuluminen hyvin tasaiseksi. Pintakuvion urissa on erityinen ristikuviointi, jolla saavutetaan parempi renkaan puhdistuvuus ja lisäksi urien kuviointi takaa enemmän pitosärmiä ajoalustaa kohden, joka puolestaan parantaa pitoa erityisesti lumella.

Pintakuvion urien pohjien kehitykseen on myös panostettu ja F2:ssa on entistä tehokkaammat kivenpoistajat, jotka suojaavat renkaan runkoa kivien aiheuttamilta vaurioilta. F2:ssa on myös uusi olkapääalue, joka parantaa renkaan käsittelyominaisuuksia ajettaessa syvemmässä lumessa.

Rengas voidaan myös nastoittaa, kun tarvitaan lisäpitoa. F2:ssa on myös moderni ja uusi sivupintadesign, joka tekee sen tunnistettavaksi liikenteessä. Lisäksi renkaassa on alhainen oma vierin vastus ja melutaso.

Uransyvyysindikaattori lisää turvallisuutta

Kuten aiemminkin Hakkapeliittatuotteissa, myös uudessa F2-mallissa on Nokian Renkaiden patentoima uransyvyysindikaattori, Driving Safety Indicator (DSI). Kulutuspinnassa olevat numerot kertovat, kuinka paljon pintaa on vielä jäljellä.

Lumihiutalesymboli, Winter Safety Indicator (WSI), taas kertoo talviturvallisuudesta. Lumihiutalesymboli pysyy näkyvillä aina kahdeksan millimetrin urasyvyyteen asti. Tämän jälkeen valmistaja suosittelee uusien talvirenkaiden hankkimista, jotta talviturvallisuus on taattu.

Nokian Hakkapeliitta Truck F2 tuodaan markkinoille 4 eri koossa: 385/ 65R22.5, 315/80R22.5, 315/70R22.5 and 295/80R22.5. Tuotteet tulevat saataville syksyn 2017 30sesonkiin.

Lisätietoja:

www.nokiantyres.com/hakkapeliittatruckf2

 

Juttu on julkaistu Kuljetus & Logistiikka -lehden numerossa 1 / 2017. Voit lukea alkuperäisen artikkelin verkkolehdestä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi