Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Valmet Automotive avaa tuotekehitys- ja suunnittelutoimiston Turkuun

Kuva: Valmet Automotive

Valmet Automotive laajentaa suunnittelupalvelujaan avaamalla tänään 9.11. uuden tuotekehitys- ja suunnittelutoimiston Turkuun. Turun toimipaikan erikoisosaamisaluetta ovat muun muassa sähköajoneuvoihin liittyvät ratkaisut.

Turun toimipaikka tarjoaa tuotekehitys- ja suunnittelupalveluja ja täydentää Valmet Automotiven tarjontaa Uudessakaupungissa. Valmet Automotiven tuotekehityksen strateginen painopiste on sähköisen liikenteen ratkaisuissa, ja Turun toimipaikka tukee myös autotehtaan yhteyteen valmistuvaa akkutehdasta.

Uuden suunnittelutoimiston sijoittamista Turkuun puoltavat erinomaiset liikenneyhteydet sekä Valmet Automotiven laajentuva yhteistyö Turun korkeakoulujen kanssa. Toimipaikka Turussa laajentaa myös Valmet Automotiven työssäkäyntialuetta aina pääkaupunkiseudulle asti.

– Valmet Automotiven tuotekehitys- ja suunnittelutoimisto Turussa edustaa esimerkiksi akkuteknologiassa Suomessa ainutlaatuista osaamista. Turku tarjoaa erinomaisen ympäristön korkean teknologian tuotekehitystyöhön. Tyypillisesti asiakkaitamme ovat maailman johtavat automerkit, mutta eri toimialoja edustavien suomalaisyritysten osuus asiakkaistamme kasvaa nopeasti, kertoo Valmet Automotiven suunnittelupalvelujen johtaja Jyrki Nurmi.

– Turun kasvulle ja elinvoimaisuudelle on ensiarvoisen tärkeää saada Valmet Automotiven kaltainen toimija laajentamaan toimintaansa Turkuun. Haluamme tarjota alueemme yrityksille parhaat mahdolliset toimintaedellytykset ja kaupungin näkökulmasta suunnittelutoimisto Turussa parantaa entisestään jo nyt hyvällä pohjalla olevaa yhteistyötä Valmet Automotiven kanssa, kertoo Turun tuleva kaupunginjohtaja Minna Arve.

– Olemme tyytyväisiä, että Valmet Automotive laajentaa tuotekehitys- ja suunnittelutoimintaansa Turkuun, sillä se avaa meille uusia mahdollisuuksia tutkimus- ja kehitysyhteistyöhön.  Akku- ja polttokennolaboratoriomme perustaminen sekä yhteishankkeet sähköajoneuvojen suunnittelussa ovat kumppanuussopimukseemme liittyviä konkreettisia yhteistyöesimerkkejä, toteaa rehtori Vesa TaatilaTurun ammattikorkeakoulusta.

Suunnittelutoimisto sijaitsee ElectroCityssä osoitteessa Tykistökatu 4. Turun toimipaikka työllistää aluksi muutamia kymmeniä suunnitteluinsinöörejä, ja henkilömäärää lisätään rekrytoinneilla jatkuvasti.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi