Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

BMW testaa autonomisia ajoneuvoja – reaaliajassa


BMW avasi ovet BMW Autonomus Driving Campukselle Münchenissä. Kampus on kehityskeskus, jossa BMW Group yhdessä useiden kumppaneiden ja IT-yritysten kanssa kehittää autonomisia ajoneuvoja – reaaliajassa. Keskuksen avaus on samalla merkki BMW:n siirtymisestä tekniikkayritykseksi.

Pitkälle automatisoitu ajaminen on nyt kaikkien huulilla eikä syyttä. Tulevaisuuden autoista ja niiden autonomisuudesta on spekuloitu jo sukupolvien ajan, ja kohta nämä tulevaisuuden autot ovat täällä.

BMW:n autonomisen ajamisen kehityskeskuksen, Autonomus Driving Campuksen, virallisia avajaisia vietettiin viime viikolla. Paikan päällä eri alojen asiantuntijat tulevat tekemään yhteistyötä saavuttaakseen autonomista ajamista koskevat tavoitteet. BMW Autonomus Driving Campuksen myötä kehitys tulee kiihtymään erityisesti sen ansiosta, että ohjelmistonkehittäjät voivat testata uusia koodeja välittömästi oikeassa autossa.

Keskuksen avaus on iso osa BMW:n panostusta tulevaisuuden ajoneuvoihin. Keskukseen mahtuu 1800 työntekijää ja 500 testiajoneuvoa. BMW investoi pelkästään tänä vuonna seitsemän miljardia euroa autonomisiin ajoneuvoihin ja sähköistykseen.

Autonomisen ajamisen kehitystyön odotetaan tuovan positiivisia vaikutuksia, kuten vähentävän onnettomuuksia, säästävän aikaa sekä laskevan matkakustannuksia. BMW Autonomus Driving Campus luo perustan BMW iNextin lanseeraukseen vuonna 2021. BMW iNext tulee olemaan ensimmäinen BMW:n markkinoille tuleva autonominen malli.

Autonomisuuden implementointi on tapana jakaa viiteen askeleeseen:

  • 1.Feet off
  • 2.Hands off
  • 3.Eyes off
  • 4.Attention off
  • 5.Passenger

Viidennessä vaiheessa ”Passenger” auto on täysin itsenäinen ja kuskin paikalla istuva on pikemminkin matkustaja kuin kuljettaja. Koko ajan kehittyvistä autonomisista ominaisuuksista voi saada esimakua jo nyt. BMW iNextin suunniteltu lanseeraus 2021 on lähtölaukaus vaiheelle kolme ja neljä.

  • Kestävä liikkuvuus ja autonominen ajaminen kulkevat käsi kädessä. Tuomme markkinoille autonomista tekniikkaa iNext-mallissa vuonna 2021. Se tarkoittaa, että hallitsemme teknisesti tasot kolmesta viiteen. Järjestelmä tulee olemaan täysin integroitu ja turvallinen.
  • Tänä vuonna tulemme kaksinkertaistamaan autonomisten testiajoneuvojen määrän noin 80:een autoon, BMW Groupin toimitusjohtaja Harald Krüger sanoo.

 

BMW Group on yksi maailman menestyneimmistä autojen ja moottoripyörien valmistajista, jonka brändejä ovat BMW, MINI ja Rolls-Royce ja joka tarjoaa myös rahoitus- ja liikkuvuuspalveluita. BMW Groupilla on 31 tuotantolaitosta 14 eri maassa, ja yhtiön myyntiverkosto kattaa yli 140 maata.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi