Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Japanilainen huippukokki suunnitteli nimikkomenun Finnairin business-luokkaan

Finnair Signature Menu by Rika Maezawa. Kuva: Finnair

Finnair jatkaa Signature Chef -ohjelmaansa ja tuo asiakkailleen ensimmäistä kertaa japanilaisen keittiömestarin suunnitteleman nimikkomenun. Tokiolainen huippukokki Rika Maezawa on suunnitellut viisi erilaista kausituotteisiin perustuvaa ateriakokonaisuutta, joista ensimmäistä tarjoillaan Finnairin business-luokan lennoilla Tokiosta Helsinkiin 7.2.2018 lähtien. 

Rika Maezawa avasi ensimmäisen oman ravintolansa Tokioon vuonna 2003 kehitettyään ensin osaamistaan useissa tunnetuissa japanilaisissa ravintoloissa. Hänen ruokafilosofiansa perustuu vahvasti kasviksiin ja japanilaisen kotiruoan kausimakuihin. Maezawa hakee inspiraatiota sekä Japanin historiasta, muun muassa Edo-kaudelta vuosilta 1603–1868, että Japanin ulkopuolelta. Hän luo moderneja mutta nostalgisia kasvispainotteisia aterioita, jotka rikkovat perinteisen japanilaisen keittiön rajoja. 

Kuvassa Rika Maezawa

”Japanin eri vuodenaikojen kauniit maisemat ilmentyvät näissä aterioissa. Toivon, että voin ruokieni avulla tarjota matkailijoille ainutlaatuisia japanilaisia tunnelmia ja tuoda esiin vuodenaikojen vaihtelua. Käytän sekä japanilaisia että ulkomaisia aineksia, joten maut ovat tuttuja niin japanilaisille kuin ulkomaisillekin asiakkaille”, Rika Maezawa kertoo ruokafilosofiastaan ja Finnairille suunnittelemistaan aterioista. 

”Olemme innoissamme yhteistyöstä Rika Maezawan kanssa. Ruoka on tärkeä osa asiakaskokemusta, ja olen varma, että asiakkaamme nauttivat Maezawan japanilaisista kausimauista lennoillamme”, sanoo Finnairin lennon aikana tarjottavasta palvelusta vastaava Maarit Keränen. 

Finnair aloitti Signature Chef -ohjelman vuonna 2013 ja on sen jälkeen työskennellyt useiden arvostettujen kokkien kanssa, jotka ovat luoneet omat nimikkomenunsa Finnairin business-luokan lennoille.  

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi