Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Energiayhtiö Gasum siirtyi käyttämään uusiutuvaa sähköä

Pohjoismainen energiayhtiö Gasum on siirtynyt käyttämään uusiutuvaa sähköä kaikessa toiminnassaan vuoden 2018 alusta alkaen. Kaikki yhtiön käyttämä sähkö 150 GWh on tuotettu pohjoismaisella vesivoimalla. Gasum on vastuullisuusohjelmassaan sitoutunut toimimaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi sekä edistämään siirtymistä vähähiiliseen yhteiskuntaan.

Gasum on käyttänyt uusiutuvaa sähköä osittain jo vuodesta 2017, mutta siirtyi vuoden 2018 alusta alkaen käyttämään uusiutuvaa sähköä kaikessa toiminnassaan. Sähkö on tuotettu Pohjoismaisella vesivoimalla. Merkittävä osa hankitusta sähköstä kohdistuu yhtiön nesteytetyn maakaasun (LNG) tuotantoon Norjan Risavikassa.

Ilmastonmuutoksen hillitseminen vastuullisuustyön keskiössä

”Panostaminen uusiutuvaan sähköön oli meille strategisesti luonteva valinta. Yhtiönä toimintamme keskiössä on puhtaampien energiaratkaisujen edistäminen yhdessä asiakkaidemme kanssa. Olemme myös sitoutuneet Energiatehokkuussopimukseen, jonka tavoitteena on vähentää energian käyttöä,” kertoo Minna Tolonen, Environmental and Energy Manager Gasumilta.

Gasumin energiamarkkinapalvelut toimii uusiutuvan sähkön asiantuntijana

Uusiutuvan sähkön hankinta oli yhtiölle helppoa, sillä Gasumin energiamarkkinapalvelut toimii asiantuntijana sähkön alkuperätakuiden markkinoilla ja auttaa asiakkaita hankimaan uusiutuvaa sähköä.

”Uusiutuvan sähkön hankinta onnistuu olemassa olevia sähkösopimuksia muuttamatta, sillä sähkön alkuperä todennetaan alkuperätakuiden avulla. Uusiutuvan sähkön suosiminen on yrityksille ja toimijoille hyvä mahdollisuus toteuttaa ympäristövastuutaan,” kertoo Portfolio manager, Atte Pekkala Gasumin energiamarkkinapalveluista.

Gasumin energiamarkkinapalvelut auttaa yrityksiä hiilijalan vähentämisessä tarjoamalla myös päästökauppaan liittyviä asiantuntijapalveluita sekä päästöjen kompensointiin liittyviä ratkaisuja.

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.fi.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi