Kuljetus ja Logistiikka

 

Prätkällä töihin -päivä 7.6.: Moottoripyöräily vähentää kaupunkiruuhkia

Moottoripyöräily on paitsi kätevä tapa liikkua, myös toimiva rentoutumiskeino. Perjantaina 7.6. järjestettävän Prätkällä töihin -päivän avulla kannustetaan kaikkia motoristeja kulkemaan työmatkansa kaksipyöräisellä.

Alkukesän sää on suosinut motoristeja ja moottoripyörien kauppa on pitkästä aikaa hyvällä mallilla. Moottoripyöräalalla valmistaudutaankin perjantaina 7.6. järjestettävään Prätkällä töihin -päivään hyvillä mielin ja odotetaan, että liikenteessä näkyy yhä enemmän kaksipyöräisiä.

– Etenkin kaupunkiliikenteessä moottoripyörä on todella kätevä, sillä se ei vie niin paljon tilaa kuin auto. Kaksi pyörää mahtuu hyvin rinnakkain niin kadulla kuin parkkipaikallakin. Lisäksi moottoripyörä lähtee kaupunkinopeuksissakin liikkeelle nopeammin kuin auto, listaa Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa.

Kun ajaa työmatkoja moottoripyörällä, paluumatkalla pääsee jo irrottelemaan ajatuksia työasioista. Ajaessa ajatukset selkiytyvät ja pystyy taas keskittymään vapaa-aikaan.

– Mieli rauhoittuu ja koko olemus rentoutuu. Moottoripyöräily on tietynlaista terapiaa. Ajan itsekin usein työmatkat pyörällä, ja vapaa-ajalla sitten pidempiä reissuja. Pari vuotta sitten ajoin Turun saaristossa pienen rengastien, joten tänä kesänä voisi olla vuorossa iso rengastie.

Moottoripyörien myynti on kasvussa

Yhä useampi suomalainen näyttää löytäneen moottoripyöräilyn ilon, sillä myyntiluvut ovat pitkästä aikaa kääntyneet nousuun. Viime vuonna Suomessa rekisteröitiin yhteensä 3284 moottoripyörää, mikä on reilut 12 prosenttia enemmän kuin vuonna 2017. Myös kuluvan vuoden alku on sujunut valoisissa merkeissä.

– Myyntiluvut osoittavat, että moottoripyörät kiinnostavat suomalaisia. Positiivisia uutisia on tullut muiltakin vapaa-ajan aloilta, esimerkiksi veneiden myynnistä. Vapaa-aikaan halutaan selvästikin nyt panostaa ja käyttää rahaa, Summa sanoo.

– Parantuneella taloustilanteella on varmasti oma vaikutuksensa, mutta se ei kuitenkaan vielä yksin selitä näin kovaa kasvua. Moottoripyörissä houkuttelee myös helppous etenkin kaupunkiliikenteessä sekä ympäristöystävällisyys: moottoripyörien päästöt ovat 30-35 prosenttia pienemmät kuin autojen.

 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi