Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

UPS Foundation tukee maailman suurinta droneilla tehtävien rokotekuljetuksien verkostoa Ghanassa

UPS Foundationin, Gavin ja muiden kumppanien avulla Ziplinen dronet palvelevat jopa 2 000 terveydenhoitopaikkaa ja 12 miljoonaa ghanalaista.

UPS Foundation, joka johtaa UPS:n (NYSE: UPS) sekä Gavi, the Vaccine Alliancen kansalaisohjelmia, ilmoitti tukevansa lääkintädroneverkoston laajennusta Ghanaan. Zipline on Kaliforniasta lähtöisen oleva automatisoituun logistiikkaan keskittynyt yritys, jonka dronet toimittavat tilauksesta 148 erilaista tärkeintä sairaanhoitotuotetta, kuten hätärokotteita ja rokotusohjelmien mukaisia rokotteita, verituotteita sekä henkiä pelastavia lääkkeitä. Jakelukeskuksia on neljä, joissa jokaisessa on 30 dronea. Palvelu toimii 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa. Tarvikkeita toimitetaan yli 2 000 terveydenhoitopaikkaan, jotka palvelevat 12 miljoonaa ihmistä maanlaajuisesti.

Ruandan hallituksen ja Ziplinen kumppanuutta tuetaan lahjoituksilla sekä UPS Foundationin ja Gavin avustuksella. UPS Foundation ja Gavi ovat tehneet droneilla tehtävien verikuljetusten parissa pioneerityötä vaikeasti saavutettaville klinikoille Ruandassa. Ghanan hallitukselle tehtävässä työssä hyödynnetään Ruandasta saatuja hyviä kokemuksia. Laajennusta tukee Gavin ja UPS Foundationin lisäksi myös Gates Foundation sekä Pfizer. Ziplinen droneverkosto integroidaan Ghanan kansalliseen terveydenhoitotarvikkeiden jakeluketjuun. Integrointi auttaa ehkäisemään rokotevarastojen tyhjenemistä terveydenhoitopaikoissa myös kansallisten rokotussuojakampanjoiden aikana.

”Hallituksella on mahdollista tilata rokotusohjelmiin rokotteita aina tarpeen mukaan ja siten voimme taata elintärkeät rokotteet kaikille lapsille Ghanassa”, sanoi Dr Seth Berkley, CEO of Gavi, the Vaccine Alliance. ”Tämä on jännittävä kehityssuunta Gaville, jolla varmistetaan, että kukaan ei jää rokotusohjelman ulkopuolelle ja voimme suojella syrjäisissä paikoissa eläviä lapsia rokotteilla estettäviä sairauksia vastaan”, hän lisäsi.

Logistiikkaa hallinnoidaan Ziplinen laitteistoilla ja ohjelmistoilla jokaisessa jakelukeskuksessa ja toimitukset tapahtuvat sairaaloista ja terveydenhoitopaikoista. UPS Foundation antaa 3 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, mikä pitää sisällään 2,4 miljoonan rahoituksen ja 600 000 dollarin arvosta UPS:n kuljetuksia. UPS tarjoaa osaamistaan analysoimalla Ghanan terveydenhoitotarvikkeiden toimitusketjua tarjotakseen maan hallitukselle näkemyksen toimitusten optimoimiseksi.

“Ruandassa käynnissä olevan ohjelman onnistuminen osoittaa, että julkis- ja yksityissektorin toimijoiden kumppanuus, joka keskittyy edistyksellisiin toimitusketjuteknologioihin voi parantaa henkiä pelastavien lääketarvikkeiden saantia ympäri Afrikan”, sanoi Eduardo Martinez, president of The UPS Foundation and UPS chief diversity and inclusion officer. ”Meitä inspiroi nähdä, kuinka teknologia- ja toimitusketjuosaamista käytetään henkien pelastamiseksi. Meille on kunnia olla osana tätä julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä. Olemme kiitollisia Ghanan hallitukselle heidän näkemyksellisyydestä, Gaville heidän omistautumisestaan työlle yhteisöjen terveyden edistämiseksi Ghanassa ja ympäri maailmaa, Ziplinelle heidän johtavasta teknologiaosaamisestaan ja intohimostaan kehittää terveyspalvelujärjestelmiä.

UPS tarjoaa teknistä neuvoksiantoa ja konsultiointipalvelua tarpeen mukaan yhteistyössä Gavin ja Ziplinen kanssa.

Tämä ohjelma on laajennus uraauurtavalle yhteistyölle UPS Foundationin, Gavin ja Ziplinen kesken, joka alkoi Ruandassa vuonna 2016. Ruandan hallitusta tuettiin henkiä pelastavien terveydenhoitotarvikkeiden toimituksissa, kun toimitusajat syrjäisillä alueilla eläville miljoonille ruandalaisille lyhenivät tuntien sijasta minuuteiksi. Ruandan hallitus on laajentanut ohjelmaa ympäri maata ja toimituksia on tehty tähän päivään mennessä yli 13 000. Ziplinen dronet toimittavat yli 65 % Ruandan pääkaupunki Kigalin ulkopuolelle kuljetettavista veritarvikkeista.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi