Kuljetus ja Logistiikka

 

Suomen surkein kuski -sarja on täällä taas! Luvassa on kaikkien aikojen kausi, kun surkeat kuskit edellisiltä kausilta panevat kytkimet koville, renkaat ulvomaan ja tuomareiden kulmakarvat kohoamaan. Mukana on muun muassa neljä oman tuotantokautensa surkeinta kuskia. Uudet jaksot alkavat Maikkarin superviikolla keskiviikkona 2.9. klo 20. 

Syyskuussa alkaa eeppinen taisto Suomen surkeimman kuskin tittelistä, kun suositun ohjelman erikoiskaudella jo kertaalleen katsojia kauhistuttaneet kuskit palaavat kisapaikalle. Nyt katsotaan, mitä edellisellä kerralla opittiin, vai opittiinko mitään. Ajotaitojaan testaamassa ovat edellisten kausien surkeimmat, hersyvimmät ja ehdottomasti äänekkäimmät kuskit aisapareineen.

Kaikkien aikojen kaudella kuskit kisaavat niin klassikoissa kuin ennennäkemättömissä tehtävissä, ja kauden aikana nähdään, mistä kuskien hermot ja keskittymiskyky ovat todella tehty. Jälleen kerran kisasta putoavat parhaimmat pois, kunnes jäljelle jää kaikkien aikojen surkein kuski. 

Ohjelman juontaa tuttuun tyyliin Eero Ettala. Kilpailijoiden suorituksien arvioinnista vastaavat Suomen surkein kuski -ikonit Jussi Pohjonen, Sari Nuolikoski ja Tuomo Nikkola.


”Pahinta liikenteessä on muu liikenne” – Tutustu erikoiskauden kuljettajiin ja apukuljettajiin 


Jere ja Jyri

Jere ja Jyri
Jyväskylä ja Helsinki
Neljäs tuotantokausi, 2. sija
 
Kuva: MTV3 ©

Kaksoisveljet Jere ja Jyri tuntevat toisensa sattuneesta syystä hyvin ja tietävät molempien menettävän hermonsa varmasti. Kysymys kuuluukin: kumman hermot palavat ensin? Jyri tietää, että apukuskin paikalla saa istua rauhassa niin kauan kun mennään suoraa tietä eteenpäin, mutta risteyksiin ja parkkipaikoille saavuttaessa voi tapahtua ihan mitä vain. Se ei kuitenkaan haittaa, nimittäin Jere odottaa juhlakaudelta nimenomaan yllättäviä tilanteita ja erityistä meininkiä! Jyri muistaa neloskauden hopeajuhlat ja pitää mielen viileänä toivoen, josko uudelta kaudelta tarttuisi pari uutta kikkaa velipojan matkaan. 

Instagramissa @tulivelho, @rouskunator


Jenni ja Satu

Jenni ja Satu
Helsinki
Toinen tuotantokausi, 4. sija
 
Kuva: MTV3 ©

Toiselta kaudelta tuttu Jenni ei lähde soitellen sotaan, sillä hän on istuttanut apukuskin paikalle ammattikuskinakin toimineen työkaverinsa Satun, jota jännittää Jennin kyydissä aina. Yksin ajellessaan Jenni on soittanut useita kertoja miehelleen kysyäkseen esimerkiksi, miten auton ikkunat saisi takaisin kiinni tai pitkät valot takaisin kesken ajon, ettei täytyisi pitää koko matkaa valovivusta kiinni. Edellisellä kerralla neljänneksi sijoittunut Jenni on luvannut Satulle ettei ohjelman kuvauksissa koko kesää mene, mutta Satu tietää että kaikkien aikojen kausi saattaa yllättää meidät kaikki ja on varautunut pidempäänkin reissuun.

Instragramissa @satuuuuuu


Heidi ja Lance

Heidi ja Lance
Ylöjärvi
Kolmas tuotantokausi, 1. sija
 
Kuva: MTV3 ©

Kolmoskauden voittajat palaavat rikospaikalle rauhallisin mielin. Heidin rattikammo on enää ainoastaan pieni palanen ohjelman historiaa, ja äiti tietää poikansa pysyvän apukuskin paikalla rauhallisena. Lancea mietityttää ainoastaan manuaalivaihteet: mahtaakohan äiti muistaa miten ne toimivat? Heidi tiedostaa mahdollisuutensa ehkä hieman nurinkuriseen, mutta historialliseen kaksoisvoittoon. Fiilis on totta kai korkealla, sillä onhan tästä tulossa kaikkien aikojen kausi! Lance ei juurikaan mieti kaikkien aikojen kautta vaan enemmänkin sitä, onko äidillä hajuakaan auton ulkomitoista.

Instagramissa @caglelance


Tiina ja Juha

Tiina ja Juha
Kotka
Ensimmäinen tuotantokausi, 1. sija
 
Kuva: MTV3 ©

Suomen ensimmäinen surkein kuski on täällä taas! Ja vaikuttaisi siltä, että ensimmäiseltä kaudelta tuttu pariskunta saapuu kirjaimellisesti rytinällä sisään. Heidän pihassaan on varmasti tuore auto, sillä Juhan mukaan niitä on lähtenyt lavetilla pois sen verran tiheään tahtiin, ettei Tiinalla ole enää asiaa ratin taakse. Juha odottaa uutta plakaattia edellisen viereen samalla, kun Tiina pohtii, löytyykö oikeat polkimet oikeaan aikaan ja vielä oikeassa järjestyksessä? 


Marco ja Sini

Marco ja Sini
Helsinki ja Porvoo
Viides tuotantokausi, 2. sija
 
Kuva: MTV3 ©

Serkukset Marco ja Sini odottavat kaikkien aikojen kautta paljon, sillä Marcon muutettua Helsinkiin hän on lopettanut autolla ajamisen lähes kokonaan. Vaikka Marco on suosinut muita kulkuvälineitä, hän ei aio poksautella skumppaa palkintopallilla, vaan poistua kisasta jo varhaisessa vaiheessa. Sinin mielestä Marcon suurin haaste kuskin paikalla on edelleen keskittymiskyvyn puute. Marcon mielestä pahinta liikenteessä on muu liikenne. Sekään ei auta, jos joku neuvoo ja häseltää vieressä. Vaikka vitoskauden keinulautatehtävä kummittelee Marcon mielessä edelleen, hän odottaa kuumottavia ja streessaavia tehtäviä innolla.

Instagramissa @marsoulis, @svviski


Nona ja Larisa

Nona ja Larisa
Helsinki
Ensimmäinen tuotantokausi, 3. sija
 
Kuva: MTV3 ©

Ensimmäisellä kaudella mukana olleet äiti ja tytär ovat samaa mieltä siitä, että kehitystä on tapahtunut, mutta paljon olisi vielä myös opittavaa. Mikäli helppoa parkkia ei löydy, Nona etsii sitä mielellään useamman tunnin. Jos risteyksessä on hieman epäselvää, kenellä on etuajo-oikeus, se menee, kenellä on eniten pokkaa. Mikäli Nona näkee öisin painajaisia, ne sijoittuvat Helsingin keskustaan ja niissä odottaa ahdas taskuparkki. Larisa toivoo, että uudella kaudella ei täytyisi heti menettää hermojaan. Nona tietää, että äidin hermot menevät heti. Pronssimitali kaulassaan Larisa ei yllättyisi, vaikka tältä kaudelta mukaan tarttuisi vielä kirkkaampi mitali.   

Instagramissa @larisanordman


Roosa ja Clarissa

Roosa ja Clarissa
Tampere ja Helsinki
Kuudes tuotantokausi, 2. sija
 
Kuva: MTV3 ©

Viime kaudella hopealle sijoittunut Roosa on laittanut apukuskin vaihtoon ja tällä kaudella hänen vierellään istuu pitkäaikainen ystävä Clarissa. Sittemmin tamperelaistunut, Seinäjoelta lähtöisin oleva Roosa ei ole edelliskauden jälkeen ajanut juurikaan, joten hommaa jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin. Autoilussa Roosaa ei häiritse mikään erityinen asia, sillä kaikki häiritsee ja välillä joutuu arpomaan mikä poljin on mikäkin. Vauhdikas törmäys lumipenkkaan on jättänyt vahvan muistijäljen, mutta sitähän vaaraa kesällä ei pitäisi olla. Clarissa luottaa, että tiimi toimii ja Roosa toivoo pääsevän kaikkien aikojen kauden kunniaksi mahdollisimman pian kisasta pois. 

Instagramissa @roozukka, @clarissaemilie


Sini ja Mira

Sini ja Mira
Varkaus
Viides tuotantokausi, 1. sija

Kuva: MTV3 ©

Vitoskauden voittaja Sini tekee comebackin ja rullailee Varkaudesta takaisin Helsinkiin itsevarmuutta uhkuen. Tällä kertaa Sinin apukuskina toimii juuri armeijasta kotiutunut alikersantti Mira. Miran mukaan Sini on harjaantunut viime kaudesta, mutta saattaapi olla, että Mira on joskus joutunut peruuttamaan auton ruutuun Sinin puolesta. Muuten Sini on selviytynyt ajeluista puhtain paperein, jos paria notkahdusta penkkaan ei lasketa. 

Instagramissa @siniiiimaria, @mirzzu


Sani ja Tom-Johan

Sani ja Tom-Johan
Turku
Kolmas tuotantokausi, 2. sija
 
Kuva: MTV3 ©

Tom-Johan oli jättänyt juuri pestyn ja vahatun auton pihaan kiiltämään, kun Sani saapui paikalle ja kolautti kiiltävän kyljen sisään. Tästä inspiroituneena Tom-Johan ilmoitti Sanin kuskien kolmannelle kaudelle, ja he ovat täällä taas! Viimeksi hopealle sijoittunut Sani on omasta mielestään hyvä kuski, mutta apukuskin paikalta tätä ei purematta niellä. Ratin takaa löytyy aina selityksiä milloin millekin, ja Sanin itseluottamuksesta huolimatta Tom-Johan pelkää tästä tulevan pitkä reissu.

Instagramissa @tom_johan


Anna-Sofia ja Mikko

Anna-Sofia ja Mikko
Helsinki
Neljäs tuotantokausi, 1. sija
 
Kuva: MTV3 ©

Neloskauden voittaja Anna-Sofia on läksynsä oppinut, sillä kilpailun jälkeen hänestä on muovautunut ammattikuljettaja, joka ajaa kymmeniä tuhansia kilometrejä vuodessa! Henkilöautojen kuljetus paikasta toiseen siis sujuu, mutta miten käy tehtävissä? Tällä kertaa autossa on ainutlaatuinen tunnelma, sillä apukuskin paikalle istuutuu Mikko-isä, joka ei koskaan aiemmin ole ollut tyttärensä kyydissä. Anna-Sofia vaalii autossa hiljaisuutta, eikä isältä tietenkään lopu vitsit ja neuvot kesken. On siis varmaa, että tämän perheen dynamiikka on koetuksella kaikkien aikojen kaudella! 

Instagramissa @sofievs


Katso koominen koostevideo tulevan kauden kuskeista!

#suomensurkeinkuski

MTV3 Instgramissa @mtv3suomi

Ohjelman on tuottanut Warner Bros International Television Production Finland.

Suomen surkein kuski MTV3-kanavalla keskiviikkona 2.9. klo 20 alkaen.
MTV3-kanavan superviikolla 31.8.-6.9. alkaa yhteensä kahdeksan ohjelman uudet jaksot.

C Moressa julkaistaan seuraavan viikon jakso aina tv-esityksen jälkeen.
Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa.

 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi