Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

VOI toi Pasilaan ensimmäisenä toimijana Suomessa uudet sähköpotkulautojen pysäköintitelineet

Sähköpotkulautayhtiö VOI pilotoi Pasilassa Mall of Triplassa sähköpotkulautojen pysäköintiin tarkoitettuja telineitä. Niitä on sijoitettu kaupunkikeskus Triplan ympäristöön viisi. Pysäköintitelineiden avulla VOI haluaa edistää lautojen vaivatonta käyttöä ja vastata muun muassa liikunta- ja näkörajoitteisten toiveisiin sähköpotkulautojen asiallisesta pysäköinnistä.

Suomen ensimmäiset viisi sähköpotkulautojen pysäköintitelinettä on asennettu Mall of Triplan ympäristöön. Telineistä kaksi sijaitsee Pasilansillan läheisyydessä, yksi Firdonkadulla ja kaksi Veturitiellä.

– Olemme ottaneet käyttöön pysäköintitelineitä monissa pohjoismaisissa kaupungeissa. Tukholmassa esimerkiksi olemme onnistuneet todella hyvin keskittämään sähköpotkulautojen pysäköintiä telineisiin, mikä helpottaa kaupunkilaisten arkea. Ohjaamme pysäköintitelineiden käyttöön myös palkitsemalla asiakkaitamme, ja telineisiin pysäköivät VOIn asiakkaat saavat alennuksen seuraavasta matkastaan, VOIn maajohtaja Christina Moe Gjerde sanoo.

Mall of Triplan kauppakeskusjohtaja Kati Kivimäki on tyytyväinen uusien telineiden saapumiseen.

– Halusimme telineet käyttöön erityisesti liikunta- ja näkörajoitteisia ajatellen. Niiden ansiosta lautojen pysäköinti voidaan hoitaa nyt turvallisesti ja tehokkaasti. Samalla palvelu helpottaa sähköpotkulaudan löytämistä, Kivimäki toteaa.

Potkulaudat ovat olleet haaste Triplan alueella, minkä vuoksi tilannetta lähdettiin korjaamaan. Tarkoituksena on ollut löytää ratkaisu, joka olisi toimiva niin potkulautojen käyttäjien kuin ei-käyttäjienkin näkökulmasta.

Pysäköintitelineet eivät ole tarkoitettu vain VOIn laudoille, vaan niihin voi pysäköidä minkä tahansa sähköpotkulaudan. Skuutit ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisten liikkumismuotona, ja niillä tehdään vuosittain jo miljoonia matkoja. Moe Gjerde uskoo, että lautojen käyttö lisääntyy tänä vuonna entisestään, kun yhtiö toi markkinoille uudet edulliset viikko- ja kuukausipassit.

– Olemme VOIlla sitoutuneita kehittämään turvallista ja ympäristöystävällistä liikkumista kaupungeissa ja tukemaan erityisryhmien tarpeiden huomioimista. Toivoisimme, että yhä useampi kaupunki ja esimerkiksi liikkeet lähtisivät kanssamme yhteistyöhön, jotta voisimme lisätä pysäköintitelineitä myös muualle, Moe Gjerde sanoo ja jatkaa:

– Yhteen autolle varattuun parkkiruutuun pystyisi pysäköimään noin 20 sähköpotkulautaa. Kun autoa käyttää usein vain yksi henkilö, palvelee sähköpotkulauta päivittäin kymmentä henkilöä. Kaupungin ilmanlaadullekin olisi parempi, jos turvautuisimme yksityisautoilun sijaan useammin sähköpotkulautoihin.

Moe Gjerde mainitsee yhtenä positiivisena esimerkkinä Oslon kaupungin, joka on vuokrannut 16 aluetta VOIlle sähköpotkulautojen pysäköintitelineitä varten. Hän kannustaakin myös suomalaisia toimijoita olemaan rohkeasti yhteydessä VOIhin pysäköintitelineiden tiimoilta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi