Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Volvo tuo 7900E Täyssähköbussin suomen liikenteeseen

Volvo Bussit tuo yhteistyössä liikennöitsijöiden ja toimivaltaisten viranomaisten kanssa 7900E täyssähköbussin tutustumiskäyttöön Suomen kaupunkiliikenteeseen.

Tutustumiskäyttöä ja koeajoja varten Volvo on toimittanut Suomeen 7900E täyssähköbussin, joka on 12 metriä pitkä ns. täysmatalalattiainen kaupunkiauto eli autossa ei ole käytävillä portaita ollenkaan. Auto on varusteltu Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) A1-luokan vaatimuksilla: siinä on yhteensä 41 istumapaikkaa, seisomapaikat, HSL-vaatimusten mukaiset istumaväljyydet, iso lastenvaunu- ja pyörätuolitila, linjakilvet ja valmius lipunmyyntijärjestelmille.

Tämän auton kokonaisakkukapasiteetti on 200 kWh ja sitä voidaan ladata yhteensopivilla CCS2-tyypin kaapelilatureilla tai suurilla tehoilla oppCharge-pantografilla katolla olevien kiskojen avulla. Volvon 7900E-mallistossa on myös muita akkuvaihtoehtoja.

Testikiertueen aikana autoa ladataan suomalaisen Kempower Oy:n toimittamalla 40 kW CCS2-kaapelilaturilla. Tämä laturi on pyörillä helposti siirrettävä ja voidaan liittää pistotulpalla suoraan kiinteistön pistorasiaan, joten se sopii hyvin testauskäytön lataukseen.

Volvo 7900E –sarjan autot ovat sarjatuotantoautoja ja niitä on normaalissa liikenteessä ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa jo yli 40 alueella. Auto on Volvon osaavan tuotekehityksen tulos, jossa yhdistyy erittäin pitkä osaaminen kaupunki- ja turistiautojen rakentamisesta nykyaikaisen puhtaan akkusähkötekniikan hyödyntämiseen. Volvo 7900E –sarjan bussit voidaan räätälöidä monipuolisesti Volvon kaupunkiautojen laajalla sisustus- ja varusteluvalikoimalla erittäin vaativienkin vaatimusten mukaisesti. Myös akku- ja latausvaihtoehdot ovat valittavissa hyvin monipuolisesta valikoimasta sopimaan parhaiten juuri tiettyyn käyttötarkoitukseen.

Volvo 7900E on hiljainen ja mukava kaupunkiliikenteen työjuhta: se kulkee vakaasti, turvallisesti ja joustavasti kaupunkiliikenteessä. Ajo-ominaisuuksiltaan se on Volvon perinteisten kaupunkibussien kaltainen, sähkökäyttö toki tuo uudet miellyttävät ominaisuudet autoon. Joukkoliikenteen käyttäjät huomaavat myös tämän hiljaisen, valoisan, avaran ja värinättömän sähköbussin erittäin miellyttävänä matkustaa.

Sähköbussit yleistyvät tulevaisuudessa EU:n puhtaiden ajoneuvojen direktiivin sekä ilmastotavoitteiden myötä ja Volvon puhtaisiin ratkaisuihin voikin tutustua tämän hankkeen myötä jo nyt – myös muualla kuin pääkaupunkiseudulla.

Ensimmäisenä auto nähdään Suomessa linjaliikenteessä Tampereella maalis-huhtikuussa, jolloin autoa käytetään normaalissa Nysse-kaupunkiliikenteessä. Liikenteen aloittaa maaliskuun alussa TKL ja Länsilinjat Oy jatkaa auton testausta huhtikuun aikana. Volvo 7900E nähdään jatkossa tutustumiskäytössä myös muualla Suomessa.

 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi