Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

AVI: Kuljetus- ja logistiikkahenkilöstö vapautetaan pakollisista terveystarkastuksista rajanylityspaikoilla

Terveystarkastukset rajanylityspaikoilla jatkuvat. Huoltovarmuuden takia kuljetus- ja logistiikkahenkilöstö vapautetaan terveystarkastuksista. Myös maaluettelosta määräyksissä luovutaan – tilalle viittaus Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen päivittyvään verkkosivustoon maista, joissa omikron-virusmuunnoksen leviämistä on havaittu.

Aluehallintovirastot ovat päivittämässä 27. ja 29.11.2021 antamiaan määräyksiä koskien tartuntatautilain 15 ja 16 pykälien mukaisia terveystarkastuksia Suomen rajanylityspaikoilla. Kuntien tulee edelleen järjestää pakolliset terveystarkastukset omikron-virusmuunnoksen (B.1.1.529) riskimaista tuleville henkilöille.

Päivitetyissä määräyksissä näihin terveystarkastuksiin osallistuminen ei kuitenkaan koske kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä. Myös alle 6-vuotiaat ovat vapautettuja pakollisista terveystarkastuksista.

Lisäksi päivitettävien määräysten maaluetteloon tulee muutos: jatkossa määräyksissä viitataan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivustolla päivittyvään maaluetteloon maista, joissa omikron-koronavirusmuunnoksen leviämistä on havaittu.

Määräykset julkaistaan aluehallintoviraston verkkosivujen sivulla Kuulutukset ja yleistiedoksiannot.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi