Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Dachser suunnittelee päästöttömiä toimituksia Kööpenhaminaan

Dachser Denmark käynnistää päästöttömät toimitukset Kööpenhaminan keskustaan vielä vuoden 2021 aikana. Logistiikkapalveluiden toimittaja vähentää hiilidioksidipäästöjään Kööpenhaminan keskustassa akkukäyttöisellä FUSO eCanter -ajoneuvolla. Tämä edistää Kööpenhaminan kaupungin tavoitetta olla ensimmäinen hiilineutraali pääkaupunki maailmassa.

Logistiikkapalvelujen toimittajan tanskalaisella tytäryhtiöllä on jo pitkään ollut kunnianhimoinen suunnitelma aloittaa tavaroiden päästöttömät toimitukset Hvidovren toimipaikasta Kööpenhaminan keskustaan. Hanke on osa Dachserin Emission-Free Delivery -konseptia, jossa tuetaan ja kehitetään ympäristöä säästäviä kuljetuksia useilla Euroopan suurkaupunkialueilla. Tanskan osalta hankkeessa otetaan ensimmäinen askel vuoden loppuun mennessä uudella FUSO eCanterilla, jonka kehityksessä on otettu huomioon etenkin Kööpenhaminan monet pyöräilijät.

”Uuden FUSO eCanterin avulla voimme toimittaa lähetykset vastaanottajille kestävällä tavalla Kööpenhaminan keskustassa”, kertoo Peter Hut, General Manager, Dachser Denmark’s European Logistics, Hvidovre. ”Näin vähennämme melua ja hiilidioksidipäästöjä. Tavaraliikenteen ja vuoden 2025 ilmastosuunnitelman osalta se on tärkeää siirtyessämme kohti ympäristöystävällistä Kööpenhaminaa.”

Asialistalla ilmastonsuojelu

Kööpenhaminan kaupungin ilmastosuunnitelmassa 2025 todetaan muun muassa, että vuoteen 2025 mennessä 30–40 prosenttia kaikista kaupungin rajojen sisällä liikkuvista raskaista ajoneuvoista käyttää ns. uudentyyppisiä polttoaineita. Tämä edellyttää siirtymistä bensiinistä ja dieselistä ekologisempiin polttoaineisiin, kuten sähköön, vetyyn ja biokaasuun. Sen odotetaan vähentävän pääkaupungin hiilidioksidipäästöjä tällä liikenteen osa-alueella noin 10 000 tonnia. Dachser tukee tätä tavoitetta, ja odotukset Dachser Emission-Free Delivery -konseptin mukaisia päästöttömiä toimituksia kohtaan ovat korkealla.

”Ilmastonsuojelusta on tullut tärkeää sekä asiakkaillemme että meille. Lisäksi meille on tärkeää, että pystymme vastaamaan asiakkaiden ympäristöä säästäviä logistiikkaratkaisuja koskeviin vaatimuksiin. Emme kuitenkaan käytä yhtä ja samaa menetelmää kaikilla alueilla. Laadimme paikallisiin tarpeisiin sopivan ratkaisun yhdessä päätoimipaikkamme kanssa. Suunnitelmissa on myös toiminnan laajennus kahteen FUSO eCanter -kuorma-autoon vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä”, toimitusjohtaja Peter Hut sanoo lopuksi.

Dachser Emission-Free Delivery on innovatiivinen kaupunkilogistiikan konsepti, joka perustuu kaupunkikeskusten toimituksille laadittuun modulaariseen työkalupakkiin. Vuonna 2021 logistiikkapalvelujen toimittaja ilmoitti, että kaupunkien keskustoissa toteutettava ympäristöä säästävien kuljetusten konsepti otetaan pian käyttöön 11 suurkaupunkialueella Euroopassa. Dachser Emission-Free Delivery -konsepti on jo otettu käyttöön Stuttgartissa ja Oslossa. Lue lisää Oslon Emission-Free Delivery -hankkeesta täältä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi