Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Entistä kattavammat kansainväliset kuljetuspalvelut tähtäävät alan parhaaseen palveluun

Kulunut puolitoista vuotta on mullistanut monta asiaa arjessa ja työelämässä, mutta kansainvälisten kuljetusten maailmassa perusasiat ovat edelleen samoja kuin aiemminkin: palvelualan yrityksenä huolintayrityksen tärkein voimavara on pätevät ja ammattitaitoiset ihmiset.

Asiakaspalvelun lisäksi on vaadittu ja vaaditaan jatkossakin paljon osaamista, kun kansainväliset kuljetukset liikkuvat pitkin Eurooppaa ja suuntaavat myös muihin maihin merirahtina tai lentorahtina, kuten Aasian maihin tai USA:an. Muuttuvat tilanteet ja niihin nopea reagointi sekä asiakkaiden aktiivinen informointi kansainvälisen kuljetuksen statuksesta ovat liikenteenhoitajien ja huolitsijoiden tekemisen ytimessä, ja tästä olemme pitäneet kiinni koko toimintamme ajan.

Myös ammattitaitoiset kuljettajamme ansaitsevat huomion, sillä kulunut pandemia-aika on vaatinut heiltä paljon venymistä. Kansainvälinen rahti on kulkenut maanteitä pitkin erilaisista rajoituksista ja koronatoimista huolimatta pääosin hyvin ja ilman suuria viivästyksiä.

Toimitusjohtaja Matti Urmas kirjoittaa syystervehdyksessään kansainvälisen kuljetusalan näkymistä.

Vuoden alusta tarjonnassa mukana lämpötilasäädellyt kuljetukset

FREJAn palveluvalikoima laajeni alkuvuodesta merkittävästi, kun ostimme kruunupyyläisen kansainvälisiin lämpötilasäädeltyihin kuljetuksiin keskittyneen kuljetusliike TL Transin. Nyt hoidamme ulkolämpötilasta riippumatta tasaisen lämpötilan vaativia kuljetuksia ja tietenkin myös kylmä- ja kuumakuljetuksia noin 80 trailerin voimin.

Kaluston lisäys oli merkittävä, kun saimme noin 850 trailerimme kapasiteettiin lisäystä myös lämpötilavaihtelulle herkkien tavaroiden kuljettamiseen. Kattava ja nykyaikainen kalustomme on taannut kansainvälisten kuljetusten sujumisen maanteitä pitkin, kun merirahdin sekä lentorahdin tilanne on ollut jo pitkään hyvin vaikea ja ennustettavuudeltaan heikko. Rahdille on aina löytynyt tie määränpäähän – kuljetustavasta riippumatta.

Tulevaisuuden ennustaminen on edelleen mahdotonta, sillä pandemia tulee vaikuttamaan vielä pitkään kansainväliseen bisnekseen, vaikka monet maat ovat jo avautuneet ja poistaneet rajoituksia. Suomessakin tilanne on vielä vaikea.

Euroalueen teollisuuden näkymät ovat valoisat

Talouden kehityksen keskeisimpiä ennustusmittareita on ostopäällikköindeksi, joka kertoo yritysten ostopäälliköiden näkemyksiä yritysten kehityksestä. Ainakin euroalueen teollisuuden ostopäällikkö -indeksin osalta näyttää tällä hetkellä hyvältä, kun indeksi on selvästi positiivisessa vireessä. Elokuun 23. päivä julkaistu luku oli 61,5, kun vuosi sitten samaan aikaan oltiin vain hitusen yli 51. Tässä indeksissä ostopäälliköiden myönteiset näkemykset talouden kehityksestä saavat yli 50 arvon ja negatiiviset näkemykset arvon alle 50. Jos indeksi on noin 50 ovat näkymät tasaiset eikä näkyvissä ole kasvua tai taantumista.

Kun koronapandemia pysäytti maailman huhtikuussa 2020 oli indeksi vain hieman päälle 30. Viime kuukaudet indeksin arvo on ollut yli 60, mikä kertoo myönteisistä näkymistä.

Kansainvälisessä bisneksessä yrityksen kuljetuskumppanilla on suuri merkitys yrityksen toimintaan. Toimivat viennin ja tuonnin kuljetusratkaisut takaavat, että tavara liikkuu varastoon oikea-aikaisesti ja varaston tilanteella on merkittävä vaikutus myös yrityksen asiakaspalveluun.

Me FREJAlla otamme vastuun kansainvälisillä markkinoilla toimivien yritysten bisnesten sujumisesta vakavasti, ja haluamme jatkossakin olla paras kumppani kansainvälisiin kuljetuksiin – olivatpa kyseessä sitten tuonti- tai vientiasiakkuudet – haluamme jatkossakin olla paras kumppani kuljettamaan asiakkaidemme tavaroita rajojen yli. Asiakkaidemme luottamus meihin kansainvälisten kuljetusten ja huolinnan palveluntarjoajana näkyy myös toimintamme tunnusluvuissa.

Kansainvälisissä kuljetuksissa kumppanuus rakentuu luottamukselle

Olemme olleet jo vuodesta 2011 oikeutettuja Kauppalehden Menestyjät- sertifikaattiin. Olemme myös Suomen vahvimpia yrityksiä.

Molemmissa sertifikaateissa talouden tunnusluvut ovat tärkeitä kriteereitä, mutta molemmissa sertifikaateissa on taustalla suurempi asia, että olemme osanneet tarjota asiakkaillemme oikeita ratkaisuja kansainvälisissä kuljetuksissa. FREJAn vakavaraisuus on merkittävä asia, jotta voimme olla kansainvälisten kuljetusten ja huolinnan asiantuntijoillemme hyvä ja pitkäaikainen työnantaja ja samalla se vahvistaa asiakkaidemme luottamusta meihin.

Tämänkaltainen luottamus ei synny kuin tekemällä työ hyvin ja asiakkaan arvoisesti. Siksi olen äärimmäisen ylpeä jokaisesta frejalaisesta ja myös yhteistyökumppaneistamme, jotka mahdollistavat tämän luottamuksen rakentamisen ja aina vain uudelleen sen arvoisen toiminnan kansainvälisten kuljetusten maailmassa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi