Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Esimakua tulevasta Polestar 3 SUV-mallista

Premium-sähköautojen valmistaja Polestar on julkaissut toisen kuvan tulevasta Polestar 3 -mallistaan, joka on määrä lanseerata vuonna 2022. Polestar 3 on yhtiön ensimmäinen SUV-malli ja samalla Polestarin ensimmäinen auto, jota valmistetaan Yhdysvalloissa Charlestonin tehtaalla Etelä-Carolinassa.

“Valmistamme autoa Amerikassa amerikkalaisille”, kertoo Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath. ”Polestar 3 on tarkoitus lanseerata vuonna 2022. Se on suorituskykyinen premium-SUV, joka määrittelee sähköisen aikakauden SUV-mallien ulkoasun uudelleen. Se on samalla Polestarin ensimmäinen auto, jota valmistetaan Amerikassa.”

Thomas Ingenlath isännöi New Yorkissa sijoittajien ja lehdistön erikoistapahtumia ja kertoi yhtiön näkemyksistä, brändistä ja kasvusuunnitelmista. Yleisö sai kuulla, että Polestar 3:sta on tulossa yksi historian ilmastovastuullisimmista autoista, joka tarjoaa aikanaan myös edistyneitä autonomisia ajo-ominaisuuksia. Autonomisesta tekniikasta vastaavat muun muassa Luminarin kehittynyt LiDAR-anturi sekä keskitetty NVIDIAn laskentateho.

Premium-SUV:t on nopeimmin kasvava segmentti Yhdysvaltojen autoteollisuudessa, ja sen odotetaan saavan täyssähköautomalleja monia muita segmenttejä nopeammin.Esimakua Polestarin tulevasta muotoilusta, teknologiasta ja kestävästä kehityksestä antava konseptimalli Precept sai niin ikään Yhdysvaltain ensi-iltansa New Yorkissa. Precept lähtee seuraavaksi maan kattavalle kiertueelle ja vierailee Polestarin jälleenmyyntipisteissä eri puolilla Yhdysvaltoja ensi vuoden puolelle asti.

Thomas Ingenlath kertoi yleisölle myös Polestarin ja monien muiden sähköautoyhtiöiden välisestä erosta. “Me emme ole virtuaalinen yritys, joka odottaa tehtaiden valmistumista ja autojen myymistä. Olemme todellinen yhtiö, joka jo nyt valmistaa ja myy autoja ympäri maailmaa. Kaksi palkittua malliamme ovat saatavilla 14 markkinalla, ja odotamme maailmanlaajuisen myyntimme yltävän noin 29 000 autoon tänä vuonna.”

Thomas Ingenlath alleviivasi myös autonvalmistajan vakiintuneita valmistus- ja myyntitoimintoja ja kertoi yleisölle, että Polestar aikoo julkaista Polestar 3:sta alkaen uuden mallin joka vuosi seuraavan kolmen vuoden aikana. Suunnitelmissa on myös laajentaa toimintoja vähintään 30 markkinalle vuoden 2023 loppuun mennessä.

Uusille markkinoille laajentaminen, kolme uutta mallia ja lisätoiminnot olemassa olevilla markkinoilla tarkoittavat, että Polestar aikoo kasvattaa myyntinsä kymmenkertaiseksi vuosien 2021 ja 2025 välisenä aikana, 29 000 autosta 290 000 autoon. “Tästä eteenpäin Polestar keskittyy kasvuun”, Thomas Ingenlath toteaa.

Polestar 3 -mallia tullaan valmistamaan Volvon tehtaalla Charlestonissa, Etelä-Carolinassa. Volvo on Polestarin suuri osakkeenomistaja, minkä ansiosta Polestar hyötyy ruotsalaisyhtiön johtavista turvallisuusteknologioista ja saavuttaa kustannustehokkuutta taloudellisten ja teollisten synergioiden kautta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi