Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Fordin faneille mahdollisuus osallistua uuden Puma ST -erikoismallin suunnitteluun ja nimeämiseen sosiaalisessa mediassa

Ford vie asiakaskeskeisen suunnittelun uudelle tasolle ja antaa eurooppalaisille faneilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden auttaa uuden Ford Performance -mallin suunnittelussa. Yhtiö ilmoitti, että myöhemmin tämän vuoden aikana myyntiin tuleva uusi Puma ST -erikoismalli suunnitellaan yhteistyössä fanien kanssa. Lopputulokseen on mahdollista vaikuttaa sarjalla online-äänestyksiä Twitterissä ja Instagramissa 1.-10.6. välisenä aikana.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun kuluttajilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miltä tuotantoon menevä automalli näyttää. Eniten ääniä saaneet vaihtoehdot toteutetaan Ford Puma ST -erikoismallissa, jota valmistetaan rajoitettu erä Fordin tehtaalla Craiovassa Romaniassa.

Äänestys toteutetaan Fordin Twitter ja Instagram -tileillä Euroopan eri maissa. Äänestys on käynnissä myös Suomen Fordin Instagram-tilillä (Ford Finland). Suomen Fordilla ei ole Twitter-tiliä, mutta halutessaan äänestykseen voi osallistua esimerkiksi Ford Europen Twitter-tilin kautta.

Ford-fanit voivat valita eri vaihtoehdoista mieleisensä ja äänestää muun muassa ulkoväristä, teippauksista, jarrusatuloiden väristä, istuinten ompeleiden väristä ja siitä, tuleeko autoon mallimerkintä vai ei. Lisäksi äänestyksessä päätetään erikoismallin nimi. Jokainen äänestys on auki 24 tuntia.

Ford Puma ST -erikoismallin design ja nimi julkaistaan 18.6.2021.

“Tiedämme, että Ford Perfomance -autojen fanit haluavat autonsa näyttävän yhtä hyvältä kuin sen ajo-ominaisuudet ovat. Ei ole parempaa tapaa selvittää asiakkaidemme mieltymyksiä kuin antaa heidän päättää, miltä Puma ST -erikoismallin pitää näyttää,” sanoo Amko Leenarts, Director, Design, Ford of Europe. “Tämä on konkreettisesti asiakaskeskeistä suunnittelua, emmekä malta odottaa, miltä lopputulos näyttää. On huikeaa nähdä erikoismalli myöhemmin liikenteessä.”

Vuoden 2020 lopulla lanseerattu Puma ST tarjoaa ylistettyä Ford Performance -ajodynamiikkaa kompaktissa SUV-mallissa. Autossa on 1,5-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori, tehoa 200 hevosvoimaa ja kiihtyvyys 0-100 km/h nopeuteen 6,7 sekuntia. 1

Puma ST:n urheilullisiin teknologioihin kuuluvat valittavat ajotilat Sport, Track ja Eco. 2 Lisäksi mallissa on patentoidut jouset ja ainutlaatuiset jousitus- ja ohjausjärjestelmät, joiden ansiosta sen kaarreajo-ominaisuudet ovat poikkeuksellisen hyvät. Malliin on saatavana valinnaisvarusteena myös segmentissä ainutlaatuinen tasauspyörästön lukko.

Fordilla on jo aiempaa kokemusta yhteistyöstä fanien kanssa, sillä Ford ja sen Team Fordzilla esport-tiimi ovat julkistaneet yhteistyössä yhtiön suunnittelijoiden ja peliyhteisön kanssa suunnitellun virtuaalisen Team Fordzilla P1 -konseptin.

Lähes 250 000 fania äänesti Twitterissä suosikkiaan muun muassa istuinasennosta, ohjaamon tyylistä ja voimansiirrosta luodakseen ylivoimaisen virtuaalikilpa-auton. Autosta valmistettiin täysikokoinen kopio, joka julkistettiin online-tilaisuudessa.

#FordPumaST

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi