Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Juniorikoodareista tulee huippuosaajia autoteollisuuteen Unikien koulutuksessa

Reaaliaikaisella tiedolla ohjaamisen edelläkävijä Unikie käynnistää oman mentorointiohjelman, jossa se kouluttaa vastavalmistuneita tai uransa alussa olevia koodareita ohjelmistoalan huippuosaajiksi erityisesti autoteollisuuden tarpeisiin. Unikie tarjoaa juniorikoodareille mahdollisuuden työskennellä yhdessä Suomen nopeimmin kasvavista teknologiayhtiöistä sekä saada koulutusta ja mentorointia QNX-käyttöjärjestelmän kehittämisestä alan parhailta osaajilta. QNX on reaaliaikainen käyttöjärjestelmä, jota käytetään monissa autoteollisuuden ja teollisuuden kehitysprojekteissa.

”Ohjelmistoalan osaajapula on Suomessa todellinen haaste ja kasvun hidaste. Kouluttamalla uusia kykyjä olemme osaltamme rakentamassa Suomeen lisää osaamispääomaa. IT-alan yhtiöillä on tässä oppilaitosten rinnalla tärkeä tehtävä, sillä alalla menestyminen voi edellyttää vastavalmistuneelta tietoja ja taitoja, joita pelkästään koulunpenkiltä ei ole mahdollista hankkia”, kertoo Uniken toimitusjohtaja Seppo Kuula.

Unikie on vahvassa kasvun ja kansainvälistymisen vaiheessa. Tänä vuonna yhtiö on rekrytoinut osaajia lähes yhden henkilön päivävauhtia. Kaikkiaan Unikiella työskentelee jo yli 450 osaajaa kuudessa maassa.

”Erityisesti QNX-osaajista on kuitenkin jatkuvasti huutava pula. Autoteollisuuden asiakasprojekteissamme on tälläkin hetkellä runsaasti avoimia paikkoja täytettävänä. Tulevia osaajiamme odottavat kiinnostavat ja haastavat tehtävät nimekkäiden autovalmistajien QNX-ohjelmistokehitysprojekteissa sekä mahdollisuus ammentaa osaamista kokeneilta mentoreilta. Tarjoamme ainutlaatuisen tilaisuuden olla luomassa älykkäämpää liikkumisen tulevaisuutta ja nähdä työn tulokset todellisissa ajoneuvoissa. Yhteistyö maailman suurimpien autonvalmistajien kanssa kertoo asemastamme autonomisen liikkuvuuden edelläkävijänä, joten avoinna on todellisia näytön paikkoja”, Kuula kertoo.

Joulukuun alussa käynnistyvällä rekrytointikierroksella haetaan kymmenkuntaa uutta työntekijää Unikien Tampereen ja Oulun toimipisteisiin. Ydinkohderyhmää ovat korkea- tai ammattikorkeakoulututkinnon tietojenkäsittelystä tai ohjelmistoalalta juuri suorittaneet tai valmistumassa olevat. Aikaisempaa kokemusta QNX:stä ei vaadita.

Koulutuksen järjestävät Unikien ja Blackberryn kouluttajat. Mentorointivaiheessa siirrytään työskentelemään autoteollisuuden asiakkaan projektiin Unikien mentorin tuella. Puolivuotisen mentorointiohjelman jälkeen osallistujaa odottaa kokopäivätyö Unikiella. Jo koulutusajalta maksetaan palkkaa.

Unikie tarjoaa osaajilleen osaamiseen perustuvan reilun ja läpinäkyvän palkkausmallin, tavoitteellista työtä kokeneessa ja kunnianhimoisessa yhteisössä mielenkiintoisissa projekteissa sekä vahvan yhteisluomisen kulttuurin, mahdollisuuden kehittää jatkuvasti omaa osaamistaan sekä ensiluokkaiset työvälineet.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi